Πρόσκληση Μελών Συλλόγου “ΔΙΑΓΟΡΑ” στην Ετήσια Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων & Νεφροπαθών “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, σύμφωνα με το καταστατικό του, προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00-13:00 στο ξενοδοχείο Electra Pallas, Νικοδήμου 18-20, κοντά στην Πλατεία Συντάγματος.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Απολογισμός δράσης Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2017,
 • Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.

Η Παρουσία όλων σας είναι επιβεβλημένη.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Γούλιου Κωνσταντινιά                                                              Πολυδώρου Χριστόφορος

 Προκήρυξη 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων – Αγωνιστικό Πρόγραμμα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ   ΚΑΙ   ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ (Α.Ο.Ν.Μ.)

Αθήνα 21/02/2018 – 24/02/2018

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ «ΔΡΟΜΕΑΣ»
Δ/νση: Τριπόλεως 19Α, Αθήνα, 104 44
Τηλ. 210-3304144
Fax: 210-3304151

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ
ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ «Σ.Α.Ν.»
Δ/νση: Κλεοβούλου 26, Αθήνα, 117 44
Τηλ. 215 5512 159
Fax: 215 5512 159 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ
«ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»
Δ/νση: Πύργος Πειραιά
Τηλ. 210-4175506
   ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ & ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”
Λ. Μεσογείων 419, 153 43
Αγία Παρασκευή
Εμπορικό Κέντρο «ΑΙΘΡΙΟ»
Τηλ. +30 694 7006372 
     

Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Νομού Ηρακλείου Κρήτης «ΤΑΛΩΣ»
Δ/νση: Λευκωσίας 28, Δειλινά
71304, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. 28102-52421

 

 

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ.

(ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ)

 

 

1. Σκοπός των αγώνων
α) Η ανάπτυξη του ευγενούς πνεύματος αλληλεγγύης και συναγωνισμού μεταξύ των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων αθλητών.
β) Η συμμετοχή τους σε επίσημους αγώνες της χώρας μας για Νεφροπαθείς και Μεταμοσχευμένους μέσα από τη διαδικασία των προπονήσεων και την συνεχή καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος.
γ) Η περαιτέρω πρόκριση και συμμετοχή τους σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ή σε Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων, με τους οποίους προβάλλεται η διάδοση του θεσμού της δωρεάς οργάνων.

 

2. Όροι συμμετοχής
Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που είναι κάτοχοι Δελτίου Αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ. οι οποίοι ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
α) Άτομα τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας (Χ.Ν.Α.) και η κατάστασή τους αντιμετωπίζεται με τη μέθοδο της αιμοκάθαρσης μέσω Τεχνητού Νεφρού, καθώς και με Περιτοναϊκή Κάθαρση.
β) Άτομα τα οποία έχουν υπoβληθεί σε αλλογενή μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου ή οργάνων (νεφρού, καρδιάς, πνευμόνων, ήπατος, παγκρέατος) ή ρευστού οργάνου (μυελού των οστών) αμιγώς αθλητικών σωματείων μεταμοσχευμένων να έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% ή να λαμβάνουν ανοσοκαταστολή καθημερινώς.
γ) Να έχουν δελτία υγείας αθλητών και σφραγίδα από τους θεράποντες γιατρούς τους για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΕΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

3. Κωλύματα – Περιορισμοί
α) Αθλητής ο οποίος έχει τιμωρηθεί από το Σωματείο του ή την Α.Ο.Ν.Μ. με πειθαρχική ποινή, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τιμωρία.
β) Αθλητής μεμονωμένος για τον οποίο δεν έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητή από την Α.Ο.Ν.Μ., δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

 

4. Αγωνίσματα
Τα αγωνίσματα στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος οι αθλητές είναι: του Στίβου, της Κολύμβησης, της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, του Bowling και της Ποδηλασίας 5.000μ.
Οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και σε πέντε (5) αγωνίσματα εκ των οποίων τα δύο (2) μπορούν να είναι ομαδικά (διπλά), έως την 10η Φεβρουαρίου 2018 και να συμμετάσχουν μόνο σ’ αυτά.

 

5. Κατηγορίες αθλητών
Οι κατηγορίες των αθλητών, είναι αυτές που καθορίζονται από την Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων W.T.G.F. :

α. Στα ατομικά αγωνίσματα οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω:

έως 17 ετών
18 έως 29 ετών
30 έως 39 ετών
40 έως 49 ετών
50 έως 59 ετών
60 έως 69 ετών
70 ετών και άνω

 

β. Στα δυαδικά αγωνίσματα, οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω:

18 έως 29 ετών
30 έως 49 ετών
50+

Διευκρίνιση: Βάσει του κανονισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η ηλικιακή κατηγορία των 16-17 ετών, μπορεί να αγωνισθεί στην κατηγορία των Adult (18-29). Σε περίπτωση που θέλουν να λάβουν μέρος και αγωνίσματα δυάδων, υποχρεωτικά θα αγωνισθούν μόνο στην κατηγορία των Adult (18-29).
Βάσει του κανονισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (W.T.G.F.), οι ηλικιακές κατηγορίες ισχύουν έως και την έναρξη των Πανευρωπαϊκών Αγώνων στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, από 17 Ιουνίου μέχρι 24 Ιουνίου 2018.
Σε κάθε περίπτωση υπολογίζονται σύμφωνα με την ημέρα που αγωνίζεται ο αθλητής ή την ημερομηνία έναρξης των αγώνων (Εθνικών – Διεθνών).

 

6. Υπεύθυνη Δήλωση
Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες είναι η συμπλήρωση ηλεκτρονικού εντύπου στο οποίο πέραν των αθλημάτων, δηλώνεται από τον αθλητή ότι η δήλωσή τους υποβάλλεται ορθά και υπεύθυνα.
Στην περίπτωση δήλωσης συμμετοχής στα διπλά αγωνίσματα του Bowling καθώς και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, πρέπει απαραιτήτως να δηλωθούν και τα επίθετα των συμπαικτών.

 

7. Δελτίο Αθλητή – Υγείας
Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να εφοδιαστούν από τον Σύλλογο τους με τα Δελτία Αθλητή – Υγείας, να υπογραφούν από τους θεράποντες ιατρούς των μονάδων παρακολούθησής τους και μόνο από αυτούς και να επιστραφούν στους συλλόγους τους έως την 10η Φεβρουαρίου 2018 με τα παρακάτω:
Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να υποβληθούν σε καρδιολογική εξέταση και να προσκομίσουν βεβαίωση καρδιολόγου ότι τους επιτρέπεται να αγωνίζονται.
Για τους αθλητές της κολύμβησης, απαραίτητη προϋπόθεση της συμμετοχής τους είναι να έχουν μαζί τους χαρτί δερματολόγου το οποίο θα αποδεικνύει ότι δεν φέρουν κανενός είδους δερματοπάθεια.
Μετά την εκπνοή της προθεσμίας αυτής οποιαδήποτε έγγραφα δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

8. Κυρώσεις
Οι αθλητές που θα δημιουργήσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις κυρώσεις που προβλέπει ο αθλητικός νόμος (Ν. 2725/99) και ο πειθαρχικός κανονισμός της Α.Ο.Ν.Μ.
Οι αθλητές που δεν θα προσκομίσουν στο Σύλλογό τους το, υπογεγραμμένο από τον θεράποντα ιατρό Δελτίο Υγείας Αθλητή, τις καρδιολογικές τους εξετάσεις καθώς και την ιατρική βεβαίωση του καρδιολόγου τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στους αγώνες.

 

9. Ενστάσεις
Ενστάσεις που αφορούν το αποτέλεσμα ή την διεξαγωγή ενός αγωνίσματος, πρέπει να υποβάλλονται στην Επιτροπή Διαιτησίας των αγώνων μέσα σε 30’ (τριάντα λεπτά) από την λήξη του αγωνίσματος αυτού και να συνοδεύεται από ένα παράβολο αξίας 150,00 € το οποίο θα παρακρατηθεί αν η ένσταση δεν γίνει δεκτή.
Η επιτροπή θα αποτελείται από τους: Λεωνίδα Μανώλη, Ανδρέα Κωλέττη Ευθύμιο Αμερικάνο και τον Ευθύμιο Αμερικάνο.

 

10. Απονομή μεταλλίων
Ανεξάρτητα από το όριο πρόκρισης του κάθε αγωνίσματος και από τον αριθμό συμμετοχών σε κάθε κατηγορία, θα απονεμηθούν τα αντίστοιχα μετάλλια για την κατάκτηση της 1ης, 2ης και 3ης νίκης.
Οι απονομές όλες θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στους αγωνιστικούς χώρους.

 

11. Προϋποθέσεις «πρόκρισης» ένταξης αθλητή στην Εθνική Ομάδα – Αποστολή για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Σαρδηνίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων είναι:
Για όλα τα αγωνίσματα (στίβο, κολύμβηση, ποδηλασία, επιτραπέζια αντισφαίριση και bowling) η κατάκτηση ορίου πρόκρισης αγωνίσματος, δεν αποτελεί πλέον το μοναδικό κριτήριο πρόκρισης και ένταξης αθλητών στην εθνική ομάδα – αποστολή της Α.Ο.Ν.Μ., όπως άλλωστε συμβαίνει και στις άλλες Αθλητικές Ομοσπονδίες.
Για την ένταξη αθλητών στην εθνική ομάδα – αποστολή, τίθενται υπόψη κι άλλα κριτήρια, όπως αυτά αναγράφονται στον Γενικό Κανονισμό και στον Κανονισμό Εθνικών Ομάδων της Α.Ο.Ν.Μ.

 

12. Τεχνικοί όροι Αθλημάτων Bowling, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Ποδηλασίας


BOWLING

Στο ατομικό αγώνισμα οι συμμετέχοντες αθλητές μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαρόμενοι, θα συμμετέχουν στους αγώνες ξεχωριστά ή και από κοινού, σύμφωνα με τις ηλικιακές κατηγορίες της Παγκόσμιας και Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (παρ. 5.).
Για το αγώνισμα των δυάδων, αθλητές διαφορετικών αθλητικών σωματείων ή και διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας δύνανται να συγκροτήσουν δυάδα.
Σε περίπτωση που η δυάδα αποτελείται από αθλητές διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας, τότε αγωνίζεται στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία του ενός εκ των δύο αθλητών της.
Επίσης, για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στη Σαρδηνία, μπορούν να συγκροτηθούν δυάδες από έναν αιμοκαθαρόμενο και έναν μεταμοσχευμένο αθλητή.
Οι αθλητές του ατομικού και των δυάδων θα αγωνιστούν σε 3 παιχνίδια ανά ηλικιακή κατηγορία.

 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Στο ατομικό αγώνισμα οι συμμετέχοντες αθλητές μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαρόμενοι, θα συμμετέχουν στους αγώνες ξεχωριστά ή και από κοινού, σύμφωνα με τις ηλικιακές κατηγορίες της Παγκόσμιας και Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (παρ. 5.).
Για το αγώνισμα των δυάδων, αθλητές διαφορετικών αθλητικών σωματείων ή και διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας δύνανται να συγκροτήσουν δυάδα.
Σε περίπτωση που η δυάδα αποτελείται από αθλητές διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας, τότε αγωνίζεται στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία του ενός εκ των δύο αθλητών της.
Επίσης, για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στη Σαρδηνία, μπορούν να συγκροτηθούν δυάδες από έναν αιμοκαθαρόμενο και έναν μεταμοσχευμένο αθλητή.
Σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, η συμμετοχή θα είναι 3 τουλάχιστον αθλητών ή δυάδων, στο ατομικό και στις δυάδες αντίστοιχα.
Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών αθλητών ή δυάδων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, θα γίνεται συγχώνευση με την προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία. Αν δεν προηγείται ηλικιακή κατηγορία ή πάλι δεν συμπληρώνει η κατηγορία τουλάχιστον 3 αθλητές ή δυάδες, συμψηφίζεται με την επόμενη ηλικιακή κατηγορία.

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Θα γίνει το αγώνισμα 5.000μ. και 20.000μ. θα εκκινήσουν ταυτόχρονα όλοι οι αθλητές (ποδηλάτες), όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

 

13. Τεχνικοί Όροι για τα αθλήματα της σφαιροβολίας, της δισκοβολίας και της ρίψης ακοντίου

Οι αθλητές των ρίψεων (σφαίρας, ακοντίου και δίσκου), σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (W.T.G.F.), συμμετέχουν στην κατηγορία τους ανάλογα με τα παρακάτω βάρη:

 

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Μεταμοσχευμένοι – Αιμοκαθαρόμενοι

Γυναίκες

3 kg

Γυναίκες

4 kg

Άνδρες

3 kg

Άνδρες

5,4 kg

Άνδρες

7,26 kg

14 έως 15

16 έως 17

60 έως 69

16 έως 17

18 έως 29

50 έως 59

18 έως 29

70 και άνω

40 έως 49

30 έως 39

60 έως 69

30 έως 39

 

50 έως 59

 

70 και άνω

40 έως 49

 

 

 

 

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

Μεταμοσχευμένοι – Αιμοκαθαρόμενοι

Γυναίκες

1 Kgr

Άνδρες

2 Kgr

Άνδρες

1 >Kgr

όλες

14 έως 49

50 και άνω

 

ΡΙΨΗ ΑΚΟΝΤΙΟΥ

Μεταμοσχευμένοι – Αιμοκαθαρόμενοι

Γυναίκες

600 gr

Γυναίκες

400 gr

Άνδρες

800 gr

Άνδρες

600 gr 

 Άνδρες
400 gr
14 έως 49 50 και άνω 14 έως 49 50 έως 69 70 και άνω

 

14. Συμμετέχοντα Αθλητικά Σωματεία :

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

 1. Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων «ΔΡΟΜΕΑΣ».
 2. Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών «Σ.Α.Ν.»
 3. Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών «ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»
 4. Παναττικός Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων & Νεφροπαθών «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΑμεΑ (ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ)

 1. Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Νομού Ηρακλείου Κρήτης «ΤΑΛΩΣ» (συμπεριλαμβάνονται όλες οι αναπηρίες  ΑμεΑ)
 2. Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου
 3. Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών

 

ΗΜΕΡΗΣΙΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

 

ΑΦΙΞΕΙΣ

12.00 π.μ. και μετά

Ξενοδοχείο  διαμονής

OSCAR HOTEL

Διεύθυνση

Φιλαδελφείας 25 & Σάμου,   Αθήνα
( έναντι σταθμού Λαρίσης)

 

  

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

 

BOWLING

Τόπος διεξαγωγής

ROYAL BOWLING 

Διεύθυνση

ΤΕΥΘΙΔΟΣ 7, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

(Κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου)

Τηλέφωνο

210-5785900

09.30 π.μ.

Άφιξη στο Bowling – Ζέσταμα

10.15 π.μ.

Έναρξη Αγώνων

14.00 μ.μ.

Λήξη Αγώνων – Απονομή μεταλλίων

 

 

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τόπος  διεξαγωγής

————–

Διεύθυνση

—————

08.15 π.μ.

Αφίξεις αθλητών – ζέσταμα

08.30 π.μ.

400 μ. ελεύθερο

08.50 π.μ.

50 μ. πρόσθιο

09.00 π.μ.

100 μ. πρόσθιο

09.20 π.μ.

50 μ. ελεύθερο

09.30 π.μ.

100 μ. ελεύθερο

09.45 π.μ.

50 μ. ύπτιο

10.00 π.μ.

50 μ. πεταλούδα

10.15 π.μ.

Λήξη αγώνων απονομή μεταλλίων

 

*** Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των αθλητών στα αγωνίσματα της κολύμβησης είναι να έχουν μαζί τους χαρτί δερματολόγου το οποίο θα αποδεικνύει ότι δεν φέρουν κανενός είδους δερματοπάθεια.

 

 

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τόπος  διεξαγωγής

 

Διεύθυνση

 

08.15 π.μ.

Αφίξεις αθλητών – ζέσταμα

08.30 π.μ.

5.000μ.

09.00 π.μ.

20.000 μ.

10.00 π.μ.

Λήξη αγώνων απονομή μεταλλίων

 

 

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

 

ΣΤΙΒΟΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τόπος  διεξαγωγής

Γήπεδο Ν. Ιωνίας (ΙΚΑΡΟΣ)

Διεύθυνση

Ολυμπίας & Ομορφοκκλησιάς 13

Νέα Ιωνία

08.30  π.μ.

Άφιξη αθλητών – Ζέσταμα

09.00 – 09.50 π.μ.

1.500 μ. , 3.000 μ. ,5.000 μ.

βάδην και μίνι Μαραθώνιος

09.50 – 10.00 π.μ.

200 μ.

10.00 – 10.30 π.μ.

Άλμα εις ύψος

10.30 – 11.15 π.μ.

Σφαιροβολία

11.15 – 11.45 π.μ.

800 μ , 100 μ.

11.45 – 12.15 π.μ.

Άλμα εις μήκος

12.15 – 13.00 πμ.

Ελαστική σφαίρα  –  Δισκοβολία – Ακόντιο

13.00 – 13.30 μ.μ.

400 μ. ,1.500 μ.

13.30 – 14.00 μ.μ.

Ποδηλασία 5.000μ.

14.00 μ.μ.

Λήξη αγώνων – απονομή μεταλλίων

 

Κάθε αγώνισμα θα ξεκινά υποχρεωτικά και μόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί το προηγούμενο, ασχέτως εάν δεν έχουν τηρηθεί επακριβώς τα χρονικά πλαίσια και υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

 

 

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τόπος διεξαγωγής

Αίθουσα «spin ping-pong»

Διεύθυνση

Αγωνιστών στρατοπέδου Χαϊδαρίου 87-89

10.00 π.μ.

Άφιξη – ζέσταμα αθλητών

11.00 π.μ.

Ατομικά

01.00 μ.μ.

Διπλά

 

 

Για την Α.Ο.Ν.Μ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δήμητρα  Τσάμη-Αρκά

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χαρίκλεια  Φωτοπούλου 

          

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ —–> https://goo.gl/forms/vRKsSVcKmtpjfwg72Ξεκίνησαν οι Εγγραφές για τον 7o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο 7ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 18 Μαρτίου 2018. Η επίσημη περίοδος εγγραφών έχει ήδη ξεκινήσει. Tα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων έχουν ενώσει τις δυνάμεις και τις προσπάθειές τους, συνδιοργανώνοντας με μοναδικό τρόπο ένα αθλητικό μαζικό γεγονός στο κέντρο της πόλης. Συνδιοργανώτρια αρχή του 7ου Ημιμαραθωνίου είναι η Περιφέρεια Αττικής.

 

Για την εγγραφή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.athinahalfmarathon.gr/index.php/el/registration-gr35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς ο 35ος «Αυθεντικός» Μαραθώνιος της Αθήνας θα υποδεχθεί και φέτος κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και ένα μεγάλο αριθμό ερασιτεχνών αθλητών και απλού κόσμου, που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους σε όλες τις διαδρομές. Η ευγενής άμιλλα, το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και η αλληλεγγύη θα είναι φωτεινός φάρος όπως κάθε χρόνο για τους αθλητές του Μαραθωνίου. Το σύλλογο ΔΙΑΓΟΡΑ θα εκπροσωπήσει ο αθλητής και Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Χριστόφορος Πολυδώρου. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.1η Νοεμβρίου 2017 – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων, Δελτίο Τύπου ΕΟΜ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

1η Νοεμβρίου 2017

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων

 

Ένα δώρο ζωής αναμένουν οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται στις λίστες αναμονής μεταμόσχευσης οργάνων της χώρας μας. Το δώρο αυτό προέρχεται από την ψυχική δύναμη των οικογενειών των δοτών που μέσα από τον πόνο της απώλειας βρίσκουν την δύναμη να δώσουν την συγκατάθεσή τους και να δωρίσουν τα όργανα των αγαπημένων τους προσώπων σε άλλους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Όλες οι οικογένειες που συναίνεσαν στην δωρεά οργάνων αλλά και η πολύτιμη βοήθεια του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας μας αποτελούν τους σημαντικότερους κρίκους που συνέβαλαν στην αύξηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων κατά την τελευταία τριετία στη χώρα μας. Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι κατά το έτος 2015 είχαμε συνολικά 39 δότες, κατά το έτος 2016 51 δότες και κατά το έτος 2017 μέχρι και σήμερα είχαμε συνολικά 55 δότες οργάνων.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ & Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας , καθ. Ανδρέας Καραμπίνης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων αποτελεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτή την προσφορά μπορούν να έχουν καλύτερη ζωή και να σωθούν μέχρι και 20 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης. Ας δώσουμε μια ευκαιρία, μέσα από την δωρεά, στους συνανθρώπους μας να ζήσουν καλύτερα. Με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων, την 1η Νοεμβρίου, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε όλες τις οικογένειες που βρήκαν την δύναμη να κάνουν αυτό το άλμα αγάπης υπερβαίνοντας την οδύνη για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Χάρη στη πράξη τους αυτή έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.»

 1η Νοεμβρίου 2017 – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων, Δελτίο Τύπου ΠΣΜΝ

Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού

Δελτίο τύπου

Η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους, εορτή των Αγ. Αναργύρων, έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης.
Η δωρεά οργάνων είναι μια απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας. Είναι η ίδια η ζωή. Είναι η απόφαση να προσφέρεις, χωρίς αντάλλαγμα ένα μέρος του σώματός σου για την υγεία και ευημερία ενός άλλου ανθρώπου. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η μεγαλοψυχία της χειρονομίας.

Περισσότερα...


Έκδοση νέων δελτίων υγείας αθλητών από την Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών (Α.Ο.Μ.Ν.)

Καλούνται όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου (εκτός από τα αρωγά) να προσκομίσουν το συντομότερο δυνατό στο Δ.Σ. του συλλόγου τα παρακάτω δικαιολογητικά προκειμένου να εκδοθούν τα νέα δελτία υγείας αθλητών από την Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών (Α.Ο.Μ.Ν.).

Να επισημάνουμε ότι κανένας αθλητής δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητική διοργάνωση χωρίς να έχει δελτίο αθλητή της Α.Ο.Μ.Ν.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Αντίγραφο Απόφασης ΚΕ.Π.Α. ή Απόφασης Α.Σ.Υ.Ε. (στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας),
 2. Ιατρική βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου για το σχήμα ανοσοκαταστολής το οποίο λαμβάνετε,
 3. Τρεις (3) φωτοτυπίες εντολών Βιβλιαρίου Υγείας που αναγράφονται τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα,
 4. Πρόσφατες βιοχημικές & γενικές εξετάσεις αίματος – ούρων (τελευταίου τριμήνου),
 5. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, που να δηλώνει επίσημα εάν είναι εγγεγραμμένος ή όχι σε άλλα σωματεία ή ομοσπονδίες,
 6. Δύο (2) επικυρωμένες Φωτοτυπίες Αστυνομικής Ταυτότητας με Λατινικούς χαρακτήρες,
 7. Τρεις (3) έγχρωμες φωτογραφίες αθλητή. 
 8. Αίτηση (συμπληρώνεται στα γραφεία του συλλόγου)

Από το Δ.Σ. Αρχαιρεσίες Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών (Α.Ο.Μ.Ν.)

Την Κυριακή 8.10.2017 έγιναν οι εκλογές του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών. Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι η παρακάτω:

Ρούλα Τσάμη, πρόεδρος
Μανώλης Λεωνίδας, αντιπρόεδρος
Χαρούλα Φωτοπούλου, γ.γραμματέας
Βούλα Κουτσογιάννη, ταμίας
Ανδρέας Κωλέττης, αθλητικός έφορος

Το Δ.Σ. του ΔΙΑΓΟΡΑ τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους.Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”

Περισσότερα...


Ανακοίνωση Χορηγίας από το “ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ”

Με ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη ανακοινώνουμε ότι το Ίδρυμα Ωνάση ενισχύει οικονομικά δύο αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών “ΔΙΑΓΟΡΑ”, μαζί με τους συνοδούς τους, για να συμμετάσχουν στους 21ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων, που θα πραγματοποιηθούν στην Ισπανία τον Ιούνιο 2017. Οι δύο αθλητές μας κατάφεραν και ξεπέρασαν τα όρια που τίθενται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πήραν την πρόκριση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων τους οποίους διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων (WTGF).

Χωρίς την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση ο σύλλογος και οι αθλητές μας θα ήταν αδύνατο να συμμετάσχουν στους αγώνες αυτούς, που στόχο έχουν να αναδείξουν την παναθρώπινη ιδέα της δωρεάς οργάνων.

Είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές μας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και θα δώσουν το μέγιστο των δυνάμεων τους για να δικαιώσουν όσους ενισχύουν αυτήν την προσπάθεια.

Page 1 of 212

Powered by themekiller.com