Ζωή σε αναμονή: Πώς είναι να περιμένεις ένα μόσχευμα για χρόνια

 

Άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ή περιμένουν ένα μόσχευμα για να συνεχίσουν να ζουν μιλούν στη HuffPost Greece. Τι ισχύει στην Ευρώπη για τη δωρεά οργάνων και γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένα βήμα πίσω.


Ήταν πριν από δύο περίπου χρόνια όταν κράτησα στα χέρια μου το βιβλίο του Πέτρου Καλοκύρη για την ιστορία της καρδιάς του. Μια αφήγηση για τη ζωή, το θάνατο και τη λεπτή γραμμή που τα διαχωρίζει. Για το πώς ο ίδιος μέσα από τη μεταμόσχευση καρδιάς κέρδισε τη ζωή του και άφησε πίσω την αγωνία της αναμονής και της αβεβαιότητας για όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Περισσότερα...


Πολυνίκης με 4 χρυσά στους Πανελλήνιους Αγώνες Νεφροπαθών αθλητών ο Γερακιώτης, Χριστόφορος Πολυδώρου

Ολοκληρώθηκαν την 1η Απριλίου 2017 οι 29οι Πανελλήνιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών οι οποίοι ξεκίνησαν στις 29 Μαρτίου 2017, περιελάμβαναν πέντε αγωνίσματα (στίβος, κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, bowling, ποδηλασία) και υλοποιήθηκαν με την συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων “Δρομέας” και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή

Περισσότερα...


Συνέντευξη του Αθλητή μας Αποστόλη Δημητρακόπουλου στο Livemedia.gr

Είναι στην αιμοκάθαρση και ετοιμάζεται δεύτερη φορά για μεταμόσχευση. Πρωταθλητής, αθλητής του Διαγόρα, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων εκ νεφρού, ο Αποστόλης Δημητρακόπουλος μιλά για το αγαπημένο του άθλημα το bowling και την αξία της δωρεάς οργάνων.«Γολγοθάς» για τους νεφροπαθείς η αιμοκάθαρση στη Θεσσαλονίκη-Αναμονή μέχρι και δέκα χρόνια για μόσχευμα

Γράφει: ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ || ilias.bourboulas@yahoo.gr

Ένα διαρκές πρόβλημα είναι η ζωή ενός νεφροπαθή στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι περιορισμένες θέσεις αιμοκάθαρσης σε συνδυασμό με  την πολυετή αναμονή για μεταμόσχευση, αναγκάζουν τους πάσχοντες από νεφροπάθεια να αναγκάζονται να ανεβούν έναν Γολγοθά.

Περισσότερα...


Μαραθώνιος 2016: Συμμετέχουν τουλάχιστον 50 πολίτες που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση

Τουλάχιστον πενήντα πολίτες που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση κάποιου οργάνου, αλλά και εκατονταδες υποστηρικτές της δωρεάς οργάνων θα λάβουν αύριο μέρος στις διαδρομές του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.

Περισσότερα...


Πανελλήνια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων και η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να γιορτάζει

Το 2008, στην αρχή της διεθνούς και εθνικής οικονομικής κρίσης και ενώ η χώρα μας βίωνε παράλληλα μια δεύτερη κρίση, αυτή των εσωτερικών κρατικών θεσμών, πέρασε στα ψιλά η είδηση ενός θετικού ρεκόρ που σημειώθηκε στον χώρο της Υγείας και διατηρείται μέχρι σήμερα: 98 εγκεφαλικά νεκροί ασθενείς έγιναν δότες οργάνων και χάρη σε αυτούς πραγματοποιήθηκαν 266 μεταμοσχεύσεις. Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μην ακούγεται και τόσο εντυπωσιακό, αρκεί όμως να αναλογιστούμε πως το 2015 είχαμε μόλις 39 δωρητές, αριθμός που μεταφράζεται σε 3,5 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Το διάστημα που μεσολάβησε από το 2008 έως το 2015 έδειχνε ξεκάθαρα τα δείγματα πτωτικής πορείας. Σταθερά ο αριθμός των δωρητών μειωνόταν και κατ’επέκταση έφθινε και ο αριθμός των επεμβάσεων.

Περισσότερα...


Πανελλήνια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων: Oυραγοί στις μεταμοσχεύσεις

«Έτος επανεκκίνησης» ορίζει ο Εθνικό Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) το 2016, αντλώντας αισιοδοξία από πρόσφατα στοιχεία που καταγράφουν μία αύξηση της τάξεως του 20% σε δότες οργάνων σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Περισσότερα...


1η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, Προστατών της Μεταμόσχευσης (video)

Η 1η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, Προστατών της Μεταμόσχευσης, έχει θεσπιστεί από το 2007 από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ως “Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων”, με στόχο να δώσει το ερέθισμα και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, γύρω από το σημαντικό ζήτημα της δωρεάς οργάνων.

Περισσότερα...


Η Ελλάδα υποφέρει στις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση

Τραγικές ελλείψεις σε υλικά, υποστελέχωση των μεταμοσχευτικών κέντρων καθώς και των μονάδων εντατικής θεραπείας αλλά και τεράστιες λίστες αναμονής για ένα μόσχευμα συνθέτουν την εικόνα του βεβαρημένου συστήματος των μεταμοσχεύσεων.

Περισσότερα...


Ο “Γολγοθάς” των Νεφροπαθών: Περιμένουμε για χρόνια με αγωνία ένα τηλεφώνημα… σωτηρίας

«Δεν ζητάμε το βήμα για να ακουστούν οι πονεμένες ιστορίες των νεφροπαθών. Υπάρχουν χιλιάδες σαν τις δικές μας. Εμείς θέλουμε να ακουστεί σε όλους τους τόνους το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα».

Περισσότερα...

Powered by themekiller.com