1η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ Α.Ο.Ν.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ «ΙΑΣΩΝ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ»

ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΩΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
3 KAI 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Μετά από τον πολύ επιτυχημένο Virtual Run για τη Δωρεά Οργάνων και τη Μεταμόσχευση της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) τον Δεκέμβριου του 2020,

ανακοινώνουμε

την 1η Λαμπαδηδρομία Για Τη Δωρεά Οργάνων, Ιστών Και Τη Μεταμόσχευση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο έως τον Μαραθώνα με το όνομα «ΙΑΣΩΝ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ».

Η Λαμπαδηδρομία αυτή θα είναι μία διήμερη δράση που θα γίνει Σάββατο και Κυριακή 3 και 4 Ιουλίου 2021.
Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, θα γίνει ένας Περίπατος Υγείας στο Άλσος Συγγρού όπου θα μπορούν νε περπατήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να ενημερωθούν από τους ανθρώπους του Ε.Ο.Μ. (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) και του Ιδρύματος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για το πώς μπορούμε να γίνουμε όλοι Δωρητές Οργάνων και Δότες Μυελού των Οστών.
Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, θα γίνει η Λαμπαδηδρομία όπου θα την τρέξουν νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι αθλητές που ανήκουν στους Συλλόγους της Α.Ο.Ν.Μ. Μαζί τους ως συνοδοί-πρεσβευτές της Ύψιστης Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων, Όλοι Εσείς.
Στον Μαραθώνα θα μεταβούμε στο Μουσείο «Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου» όπου θα παραδώσουμε μία δάδα στο μουσείο η οποία θα τοποθετηθεί ως έκθεμα σε κεντρικό χώρο μαζί με το έμβλημα της Α.Ο.Ν.Μ. και ένα κείμενο για τη Δωρεά Οργάνων. Έπειτα θα ακολουθήσει μία μικρή τελετή στην οποία θα μιλήσουν νεφρολόγοι, μεταμοσχευτές και οικογένειες δωρητών και θα γίνουν και βραβεύσεις.

Στην Λαμπαδηδρομία θα εναλλάσσονται οι αθλητές και οι συνοδοί και μόνιμα στον δρόμο θα τρέχουν από τρείς έως έξι αθλητές έχοντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους. Εδώ να τονίσουμε ότι οι δικοί μας αθλητές θα είναι όλοι τους εμβολιασμένοι και με την δεύτερη δόση. Επίσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο νόμος.

Η διήμερη αυτή δράση γίνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη κο Γεώργιο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Αθηνών, κα Λουκία Κεφαλογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρότασή μας αλλά και για το θερμό ενδιαφέρον τους για τη Δωρεά Οργάνων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: https://www.aonm.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ BILLION STEPS CHALLENGE ΤΗΣ WTGF – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στις 13 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των βημάτων των συμμετεχόντων στο BILLION STEPS CHALLENGE, μία πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων με σκοπό τη διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης και την προώθηση των οφελών της τακτικής άσκησης στις ζωές των μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαρομενων ατόμων.

Άνθρωποι από όλα τα μέρη του πλανήτη, μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθαρόμενοι, ιατροί, οικογένειες δοτών και απλοί πολίτες, σχημάτισαν μικρές ομάδες ενώνοντας τα βήματά τους με αυτά χιλιάδων άλλων ανθρώπων που αν και φαινομενικά οι πορείες τους και οι ζωές τους δεν συγκλίνουν, στην ουσία η κατεύθυνσή τους ήταν η ίδια: η διάδοση του μηνύματος της Ζωής.

Μετά την επιτυχία που είχε το BILLION STEPS CHALLENGE την πρώτη χρονιά, η Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων διοργανώνει ξανά το ίδιο event με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, επιτυγχάνοντας τον στόχο του 1 δις βημάτων κατά 145%, συγκεντρώνοντας 1.451.398.796 βήματα!

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και ελληνικές ομάδες, με πρώτη από αυτές την ελληνική ομάδα των ποδηλάτων μας, οι οποίοι κατέλαβαν την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη! Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς αλλά και σε όλους όσους περπάτησαν, έτρεξαν, κολύμπησαν ή έκαναν πετάλι βοηθώντας στη διάδοση του μηνύματος της Ζωής!

Ας μην ξεχνάμε πως κάθε μεγάλη αλλαγή, ξεκινά με ένα μικρό βήμα!

Παρακάτω παρατίθενται οι ομάδες που συμμετείχαν με τον μέσο όρο των βημάτων τους και την κατάταξή τους:

 • 3η θέση Greece AONM Cycling-GRC με 34.451 Average steps
  Θωμάς Τάντος, Δημήτρης Κοντονίνας
 • 351η θέση Greece ΑΟΝΜ Hellas Runners-GRC με 5872 Average steps
  Χριστόφορος Πολυδώρου, Σήφης Τζουγανάκης, Πέτρος Χαλικιάς
 • 514η θέση Greece AONM 2020-GRC με 3800 Average steps
  Ντίνα Γούλιου, Πολυχρόνης Νεραντζάκης, Αλέξανδρος Τζανακάκης
 • 594η θέση Greece AONM 2015-GRC με 2890 Average steps
  Λάμπρος Λύρος, Παναγιώτης Μαντέλος, Γεώργιος Βλαχόπουλος, Φωτεινή Δουμουλιάκα
 • 685η θέση Greece ΑΟΝΜ Lifesteps-GRC με 1306 Average steps
  Αγγελική Δελή
 • 702η θέση Greece AONM Karpathos-GRC με 759 Average steps
 • 707η θέση Greece ΑΟΝΜ#1-GRC με 422 Average steps

Πηγή: AONM

1ος VIRTUAL ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ανακοινώνει τον 1ο Virtual Αγώνα για τη Δωρεά Οργάνων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από 28 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου 2020.

Τρέχουμε το μήνυμα της Δωρεάς Οργάνων!

Κρατάμε άσβηστη τη φλόγα της Ζωής!

Γιατί οι εποχές είναι κρίσιμες και η καθημερινότητα μας γεμάτη ανατροπές, αλλά η ανάγκη για μεταμοσχεύσεις δεν θα σταματήσει ποτέ.

Σας καλούμε να τρέξουμε, ο καθένας μας χωριστά, σε όποια περιοχή θέλουμε, όποια απόσταση θέλουμε!

Τα βήματα:

 1. Επιλέγουμε απόσταση. Μπορούμε να τρέξουμε παραπάνω από μία φορά και διαφορετικές αποστάσεις!

Αποστάσεις που μπορούμε να επιλέξουμε:

 • 3 χλμ
 • 5 χλμ
 • 10 χλμ
 • 21.098 χλμ
 • 42.195 χλμ
 • 50 χλμ
 1. Επιλέγουμε application καταγραφής απόστασης και χρονομέτρησης για το κινητό μας!
 • Προτεινόμενο application: – Strava
 1. Αποστέλλουμε φωτογραφία οθόνης (screenshot) στο VirtualRun@aonm.gr με τον χρόνο και την απόστασή μας.
 2. Μοιραζόμαστε φωτογραφίες και βίντεο στα social media με hashtag: #στηριζω_και_εγω_τη_δωρεα_οργανων
 3. Περνάμε καλά, βάζοντας τον αθλητισμό στη ζωή μας!

Ελάτε να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης και να ανεβάσουμε την χώρα μας στην ψηλότερη θέση των δωρητών οργάνων!

 

Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παραπάνω πλαίσιο (frame) του αγώνα και να το βάλετε στη φωτογραφία του προφίλ σας στο Facebook. Αναζητήστε το στα πλαίσια προφίλ με το όνομα 1st AONM VIRTUAL RUN 2020.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σήφης Τζουγανάκης (VirtualRun@aonm.gr)

 

Σύνδεσμος Εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/3375379689245356/

Σύνδεσμος για το πλαίσιο προφίλ (facebook frame): www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=364006618203749

Βίντεο παρουσίασης Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων 2020

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων – με διακριτικό τίτλο Α.Ο.Ν.Μ – ιδρύθηκε μετά από αγώνες ετών την 10η Νοεμβρίου 2016 και αναγνωρίστηκε εκ μέρους της πολιτείας (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) της 29η Ιουνίου 2017 στο ΦΕΚ 94Α της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων υπό τον διακριτικό τίτλο Α.Ο.Ν.Μ, ψηφισθείσα κατά κράτος από όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.

Η Α.Ο.Ν.Μ απαρτίζεται από 7 αθλητικά σωματεία νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων – ΑμεΑ αθλητών, το επίπεδο δε των αθλητών της είναι υψηλό και αυτό αποδεικνύεται από τις μεγάλες επιτυχίες που κατακτήθηκαν από την Εθνική μας Ομάδα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα για τους Παγκόσμιους Αγώνες που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2019 στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, η Εθνική μας Ομάδα κατέκτησε 4 χρυσά, 2 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια, καταλαμβάνοντας την 23η θέση στην παγκόσμια κατάταξη μεταλλίων, σε σύνολο 47 χωρών.

Η ομοσπονδία μας καλλιεργεί τα ολυμπιακά αθλήματα του στίβου (δρόμοι, άλματα εκτός του άλματος επί κοντώ, ρίψεις), της κολύμβησης, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του τένις, της ποδηλασίας, του βόλεϋ και του ποδοσφαίρου και περιλαμβάνει επίσης τα μη-ολυμπιακά αθλήματα του μπόουλινγκ και του πετάνκ.

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ. είναι μέλος της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (W.T.G.F.) και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων (E.T.D.S.F.).

Επίσης, η Α.Ο.Ν.Μ. αντιπροσωπεύει τον αθλητισμό των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων αθλητών στη χώρα μας και διοργανώνει κάθε χρόνο Πανελλήνιους Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, τουρνουά και αθλητικά events, και συμμετέχει σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων – πάντα με οδηγό τη διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης.

Από τους Πανελλήνιους Αγώνες, κάθε έτος, επιλέγονται οι αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Εθνική Ομάδα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων και θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας σε Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων ή σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων αθλητών σε διάφορα σημεία του κόσμου.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΟΝΜ

Καλούνται οι αθλητές των αθλητικών σωματείων τα οποία ανήκουν στην ΑΟΝΜ, να επικοινωνήσουν με τα σωματεία τους, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΟΝΜ.

Όσοι αθλητές δηλώσουν συμμετοχή στην ποδοσφαιρική ομάδα, θα προσέλθουν στα γραφεία της ομοσπονδίας σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΑΟΝΜ και θα διευκολύνει όλους τους αθλητές, προκειμένου να γνωρίσουν τους προπονητές της ομάδας.

Στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΟΝΜ μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες, βάσει των κανονισμών της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (WTGF)

 

Το Δ.Σ της Α.Ο.Ν.Μ

 

Πηγή:aonm.gr

Πρώτη προπόνηση μετά την καραντίνα για τον Covid-19

Την πρώτη προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Χαλανδρίου, μετά την καραντίνα εξαιτίας του ιού covid-19, πραγματοποίησε σήμερα η ομάδας στίβου της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στην οποία μέλη είναι και πολλοί αθλητές του Διαγόρα.

Οι αθλητές ξεκίνησα με πολύ χαρά και όρεξη την προπόνηση τους υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Μ. Πετράκη. 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΩΝ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2020

Μετά από συζητήσεις μεταξύ της τοπικής οργανωτικής επιτροπής της Ιρλανδίας και της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων κα Αιμοκαθαιρομένων συμφωνήθηκε η ακύρωση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2020.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, των υποστηρικτών, των εθελοντών και των διοργανωτών. Οι Μεταμοσχευμένοι αθλητές και οι αθλητές που βρίσκονται σε αιμοκάθαρση ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κυνδύνου και η ακύρωση είναι προς το συμφέρον της υγείας όλων των εμπλεκομένων.

Εκ του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

 

Πηγή: http://www.aonm.gr

32οι Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-2-2020

Την Παρασκευή 14-2-2020 αντιπροσωπεία της ΑΟΝΜ συναντήθηκε στη Λάρισα με την ομάδα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Αγοραστού. Κατά τη συνάντηση αυτή οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων 2020 στη Λάρισα, για μια ακόμη φορά, υπό την αιγίδα και χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ΑΟΝΜ εκφράζει τις ευχαριστίες της σε αυτή την εξαιρετική ομάδα, και ιδιαίτερα στον περιφερειάρχη κο Αγοραστό, για την αποτελεσματικότητα και την υποστήριξή στην Ομοσπονδία μας και για την έμπρακτη ευαισθησία που επιδεικνύουν στην ιδέα τής δωρεάς οργάνων για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε.

Στη φωτογραφία είναι: ο κος Αγοραστός Κωνσταντίνος (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας), ο κος Πινακάς Βασίλης (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου), ο κος  Νικόλαος Λιούπας (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού) και η κα Αθηνά Γόμπου (Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και ιατρός τής Εθνικής μας Ομάδας), η πρόεδρος της Α.Ο.Ν.Μ. κα Αρκά Δήμητρα, ο πρόεδρος του ΔΡΟΜΕΑ κος Αρκάς Ιωάννης και ο πρόεδρος του ΦΟΙΝΙΚΑ κος Αναχουρλής Αθανάσιος. 

 

Πηγή: http://www.aonm.gr

Ο πρώτος Μεταμοσχευμένος που τρέχει το Κλασικό Μαραθώνιο Δρόμο.

Συνέντευξη στην ΕΡΑ σπορ   της  Πρόεδρου του Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, Κωσταντίνας Γούλιου και του αθλητή Σήφη  Τζουγανάκη για την συμμετοχή μεταμοσχευμένων στον Αυθεντικό  Μαραθώνιο  της Αθήνας.

Η κυρία Γούλιου μίλησε επίσης για την ανάγκη της άσκησης στους Νεφροπαθείς και Μεταμοσχευμένους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Σήφης Τζουγανάκης, αθλητής της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων,  μίλησε για την συμμετοχή του στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου.

Σήφης Τζουγανάκης: “Εγώ στάθηκα τυχερός. Είναι άλλοι άνθρωποι που παλεύουν μέρα παρά μέρα και τραβάνε το δικό τους μαραθώνιο τέσσερις ώρες σε μια πολυθρόνα αιμοκάθαρσης. Οπότε θα κάνω τέσσερις ώρες και εγώ.” 

Εθνική Αποστολή 10ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων – Κάλιαρι Σαρδηνίας

Σύμωνα με την ανακοίνωση της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων οι αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας είναι οι:

Read More