Βίντεο παρουσίασης Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων 2020

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων – με διακριτικό τίτλο Α.Ο.Ν.Μ – ιδρύθηκε μετά από αγώνες ετών την 10η Νοεμβρίου 2016 και αναγνωρίστηκε εκ μέρους της πολιτείας (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) της 29η Ιουνίου 2017 στο ΦΕΚ 94Α της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων υπό τον διακριτικό τίτλο Α.Ο.Ν.Μ, ψηφισθείσα κατά κράτος από όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.

Η Α.Ο.Ν.Μ απαρτίζεται από 7 αθλητικά σωματεία νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων – ΑμεΑ αθλητών, το επίπεδο δε των αθλητών της είναι υψηλό και αυτό αποδεικνύεται από τις μεγάλες επιτυχίες που κατακτήθηκαν από την Εθνική μας Ομάδα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα για τους Παγκόσμιους Αγώνες που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2019 στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, η Εθνική μας Ομάδα κατέκτησε 4 χρυσά, 2 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια, καταλαμβάνοντας την 23η θέση στην παγκόσμια κατάταξη μεταλλίων, σε σύνολο 47 χωρών.

Η ομοσπονδία μας καλλιεργεί τα ολυμπιακά αθλήματα του στίβου (δρόμοι, άλματα εκτός του άλματος επί κοντώ, ρίψεις), της κολύμβησης, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του τένις, της ποδηλασίας, του βόλεϋ και του ποδοσφαίρου και περιλαμβάνει επίσης τα μη-ολυμπιακά αθλήματα του μπόουλινγκ και του πετάνκ.

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ. είναι μέλος της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (W.T.G.F.) και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων (E.T.D.S.F.).

Επίσης, η Α.Ο.Ν.Μ. αντιπροσωπεύει τον αθλητισμό των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων αθλητών στη χώρα μας και διοργανώνει κάθε χρόνο Πανελλήνιους Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, τουρνουά και αθλητικά events, και συμμετέχει σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων – πάντα με οδηγό τη διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης.

Από τους Πανελλήνιους Αγώνες, κάθε έτος, επιλέγονται οι αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Εθνική Ομάδα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων και θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας σε Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων ή σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων αθλητών σε διάφορα σημεία του κόσμου.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΟΝΜ

Καλούνται οι αθλητές των αθλητικών σωματείων τα οποία ανήκουν στην ΑΟΝΜ, να επικοινωνήσουν με τα σωματεία τους, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΟΝΜ.

Όσοι αθλητές δηλώσουν συμμετοχή στην ποδοσφαιρική ομάδα, θα προσέλθουν στα γραφεία της ομοσπονδίας σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΑΟΝΜ και θα διευκολύνει όλους τους αθλητές, προκειμένου να γνωρίσουν τους προπονητές της ομάδας.

Στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΟΝΜ μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες, βάσει των κανονισμών της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (WTGF)

 

Το Δ.Σ της Α.Ο.Ν.Μ

 

Πηγή:aonm.gr

Πρώτη προπόνηση μετά την καραντίνα για τον Covid-19

Την πρώτη προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο Χαλανδρίου, μετά την καραντίνα εξαιτίας του ιού covid-19, πραγματοποίησε σήμερα η ομάδας στίβου της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στην οποία μέλη είναι και πολλοί αθλητές του Διαγόρα.

Οι αθλητές ξεκίνησα με πολύ χαρά και όρεξη την προπόνηση τους υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Μ. Πετράκη. 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΩΝ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2020

Μετά από συζητήσεις μεταξύ της τοπικής οργανωτικής επιτροπής της Ιρλανδίας και της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων κα Αιμοκαθαιρομένων συμφωνήθηκε η ακύρωση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2020.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, των υποστηρικτών, των εθελοντών και των διοργανωτών. Οι Μεταμοσχευμένοι αθλητές και οι αθλητές που βρίσκονται σε αιμοκάθαρση ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κυνδύνου και η ακύρωση είναι προς το συμφέρον της υγείας όλων των εμπλεκομένων.

Εκ του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

 

Πηγή: http://www.aonm.gr

32οι Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-2-2020

Την Παρασκευή 14-2-2020 αντιπροσωπεία της ΑΟΝΜ συναντήθηκε στη Λάρισα με την ομάδα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Αγοραστού. Κατά τη συνάντηση αυτή οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων 2020 στη Λάρισα, για μια ακόμη φορά, υπό την αιγίδα και χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ΑΟΝΜ εκφράζει τις ευχαριστίες της σε αυτή την εξαιρετική ομάδα, και ιδιαίτερα στον περιφερειάρχη κο Αγοραστό, για την αποτελεσματικότητα και την υποστήριξή στην Ομοσπονδία μας και για την έμπρακτη ευαισθησία που επιδεικνύουν στην ιδέα τής δωρεάς οργάνων για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε.

Στη φωτογραφία είναι: ο κος Αγοραστός Κωνσταντίνος (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας), ο κος Πινακάς Βασίλης (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου), ο κος  Νικόλαος Λιούπας (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού) και η κα Αθηνά Γόμπου (Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και ιατρός τής Εθνικής μας Ομάδας), η πρόεδρος της Α.Ο.Ν.Μ. κα Αρκά Δήμητρα, ο πρόεδρος του ΔΡΟΜΕΑ κος Αρκάς Ιωάννης και ο πρόεδρος του ΦΟΙΝΙΚΑ κος Αναχουρλής Αθανάσιος. 

 

Πηγή: http://www.aonm.gr

Ο πρώτος Μεταμοσχευμένος που τρέχει το Κλασικό Μαραθώνιο Δρόμο.

Συνέντευξη στην ΕΡΑ σπορ   της  Πρόεδρου του Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, Κωσταντίνας Γούλιου και του αθλητή Σήφη  Τζουγανάκη για την συμμετοχή μεταμοσχευμένων στον Αυθεντικό  Μαραθώνιο  της Αθήνας.

Η κυρία Γούλιου μίλησε επίσης για την ανάγκη της άσκησης στους Νεφροπαθείς και Μεταμοσχευμένους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Σήφης Τζουγανάκης, αθλητής της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων,  μίλησε για την συμμετοχή του στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου.

Σήφης Τζουγανάκης: “Εγώ στάθηκα τυχερός. Είναι άλλοι άνθρωποι που παλεύουν μέρα παρά μέρα και τραβάνε το δικό τους μαραθώνιο τέσσερις ώρες σε μια πολυθρόνα αιμοκάθαρσης. Οπότε θα κάνω τέσσερις ώρες και εγώ.” 

Εθνική Αποστολή 10ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων – Κάλιαρι Σαρδηνίας

Σύμωνα με την ανακοίνωση της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων οι αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας είναι οι:

Read More

Προκήρυξη 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων – Αγωνιστικό Πρόγραμμα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ   ΚΑΙ   ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ (Α.Ο.Ν.Μ.)

Αθήνα 21/02/2018 – 24/02/2018

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Read More

Ξεκίνησαν οι Εγγραφές για τον 7o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο 7ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 18 Μαρτίου 2018. Η επίσημη περίοδος εγγραφών έχει ήδη ξεκινήσει. Tα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων έχουν ενώσει τις δυνάμεις και τις προσπάθειές τους, συνδιοργανώνοντας με μοναδικό τρόπο ένα αθλητικό μαζικό γεγονός στο κέντρο της πόλης. Συνδιοργανώτρια αρχή του 7ου Ημιμαραθωνίου είναι η Περιφέρεια Αττικής.

 

Για την εγγραφή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.athinahalfmarathon.gr/index.php/el/registration-gr