Προκήρυξη 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων – Αγωνιστικό Πρόγραμμα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ   ΚΑΙ   ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ (Α.Ο.Ν.Μ.)

Αθήνα 21/02/2018 – 24/02/2018

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ «ΔΡΟΜΕΑΣ»
Δ/νση: Τριπόλεως 19Α, Αθήνα, 104 44
Τηλ. 210-3304144
Fax: 210-3304151

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ
ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ «Σ.Α.Ν.»
Δ/νση: Κλεοβούλου 26, Αθήνα, 117 44
Τηλ. 215 5512 159
Fax: 215 5512 159 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ
«ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»
Δ/νση: Πύργος Πειραιά
Τηλ. 210-4175506
   ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ & ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”
Λ. Μεσογείων 419, 153 43
Αγία Παρασκευή
Εμπορικό Κέντρο «ΑΙΘΡΙΟ»
Τηλ. +30 694 7006372 
     

Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Νομού Ηρακλείου Κρήτης «ΤΑΛΩΣ»
Δ/νση: Λευκωσίας 28, Δειλινά
71304, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. 28102-52421

 

 

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ.

(ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ)

 

 

1. Σκοπός των αγώνων
α) Η ανάπτυξη του ευγενούς πνεύματος αλληλεγγύης και συναγωνισμού μεταξύ των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων αθλητών.
β) Η συμμετοχή τους σε επίσημους αγώνες της χώρας μας για Νεφροπαθείς και Μεταμοσχευμένους μέσα από τη διαδικασία των προπονήσεων και την συνεχή καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος.
γ) Η περαιτέρω πρόκριση και συμμετοχή τους σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ή σε Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων, με τους οποίους προβάλλεται η διάδοση του θεσμού της δωρεάς οργάνων.

 

2. Όροι συμμετοχής
Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που είναι κάτοχοι Δελτίου Αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ. οι οποίοι ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
α) Άτομα τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας (Χ.Ν.Α.) και η κατάστασή τους αντιμετωπίζεται με τη μέθοδο της αιμοκάθαρσης μέσω Τεχνητού Νεφρού, καθώς και με Περιτοναϊκή Κάθαρση.
β) Άτομα τα οποία έχουν υπoβληθεί σε αλλογενή μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου ή οργάνων (νεφρού, καρδιάς, πνευμόνων, ήπατος, παγκρέατος) ή ρευστού οργάνου (μυελού των οστών) αμιγώς αθλητικών σωματείων μεταμοσχευμένων να έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% ή να λαμβάνουν ανοσοκαταστολή καθημερινώς.
γ) Να έχουν δελτία υγείας αθλητών και σφραγίδα από τους θεράποντες γιατρούς τους για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΕΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

3. Κωλύματα – Περιορισμοί
α) Αθλητής ο οποίος έχει τιμωρηθεί από το Σωματείο του ή την Α.Ο.Ν.Μ. με πειθαρχική ποινή, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τιμωρία.
β) Αθλητής μεμονωμένος για τον οποίο δεν έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητή από την Α.Ο.Ν.Μ., δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

 

4. Αγωνίσματα
Τα αγωνίσματα στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος οι αθλητές είναι: του Στίβου, της Κολύμβησης, της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, του Bowling και της Ποδηλασίας 5.000μ.
Οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και σε πέντε (5) αγωνίσματα εκ των οποίων τα δύο (2) μπορούν να είναι ομαδικά (διπλά), έως την 10η Φεβρουαρίου 2018 και να συμμετάσχουν μόνο σ’ αυτά.

 

5. Κατηγορίες αθλητών
Οι κατηγορίες των αθλητών, είναι αυτές που καθορίζονται από την Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων W.T.G.F. :

α. Στα ατομικά αγωνίσματα οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω:

έως 17 ετών
18 έως 29 ετών
30 έως 39 ετών
40 έως 49 ετών
50 έως 59 ετών
60 έως 69 ετών
70 ετών και άνω

 

β. Στα δυαδικά αγωνίσματα, οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω:

18 έως 29 ετών
30 έως 49 ετών
50+

Διευκρίνιση: Βάσει του κανονισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η ηλικιακή κατηγορία των 16-17 ετών, μπορεί να αγωνισθεί στην κατηγορία των Adult (18-29). Σε περίπτωση που θέλουν να λάβουν μέρος και αγωνίσματα δυάδων, υποχρεωτικά θα αγωνισθούν μόνο στην κατηγορία των Adult (18-29).
Βάσει του κανονισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (W.T.G.F.), οι ηλικιακές κατηγορίες ισχύουν έως και την έναρξη των Πανευρωπαϊκών Αγώνων στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, από 17 Ιουνίου μέχρι 24 Ιουνίου 2018.
Σε κάθε περίπτωση υπολογίζονται σύμφωνα με την ημέρα που αγωνίζεται ο αθλητής ή την ημερομηνία έναρξης των αγώνων (Εθνικών – Διεθνών).

 

6. Υπεύθυνη Δήλωση
Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες είναι η συμπλήρωση ηλεκτρονικού εντύπου στο οποίο πέραν των αθλημάτων, δηλώνεται από τον αθλητή ότι η δήλωσή τους υποβάλλεται ορθά και υπεύθυνα.
Στην περίπτωση δήλωσης συμμετοχής στα διπλά αγωνίσματα του Bowling καθώς και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, πρέπει απαραιτήτως να δηλωθούν και τα επίθετα των συμπαικτών.

 

7. Δελτίο Αθλητή – Υγείας
Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να εφοδιαστούν από τον Σύλλογο τους με τα Δελτία Αθλητή – Υγείας, να υπογραφούν από τους θεράποντες ιατρούς των μονάδων παρακολούθησής τους και μόνο από αυτούς και να επιστραφούν στους συλλόγους τους έως την 10η Φεβρουαρίου 2018 με τα παρακάτω:
Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να υποβληθούν σε καρδιολογική εξέταση και να προσκομίσουν βεβαίωση καρδιολόγου ότι τους επιτρέπεται να αγωνίζονται.
Για τους αθλητές της κολύμβησης, απαραίτητη προϋπόθεση της συμμετοχής τους είναι να έχουν μαζί τους χαρτί δερματολόγου το οποίο θα αποδεικνύει ότι δεν φέρουν κανενός είδους δερματοπάθεια.
Μετά την εκπνοή της προθεσμίας αυτής οποιαδήποτε έγγραφα δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

8. Κυρώσεις
Οι αθλητές που θα δημιουργήσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις κυρώσεις που προβλέπει ο αθλητικός νόμος (Ν. 2725/99) και ο πειθαρχικός κανονισμός της Α.Ο.Ν.Μ.
Οι αθλητές που δεν θα προσκομίσουν στο Σύλλογό τους το, υπογεγραμμένο από τον θεράποντα ιατρό Δελτίο Υγείας Αθλητή, τις καρδιολογικές τους εξετάσεις καθώς και την ιατρική βεβαίωση του καρδιολόγου τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στους αγώνες.

 

9. Ενστάσεις
Ενστάσεις που αφορούν το αποτέλεσμα ή την διεξαγωγή ενός αγωνίσματος, πρέπει να υποβάλλονται στην Επιτροπή Διαιτησίας των αγώνων μέσα σε 30’ (τριάντα λεπτά) από την λήξη του αγωνίσματος αυτού και να συνοδεύεται από ένα παράβολο αξίας 150,00 € το οποίο θα παρακρατηθεί αν η ένσταση δεν γίνει δεκτή.
Η επιτροπή θα αποτελείται από τους: Λεωνίδα Μανώλη, Ανδρέα Κωλέττη Ευθύμιο Αμερικάνο και τον Ευθύμιο Αμερικάνο.

 

10. Απονομή μεταλλίων
Ανεξάρτητα από το όριο πρόκρισης του κάθε αγωνίσματος και από τον αριθμό συμμετοχών σε κάθε κατηγορία, θα απονεμηθούν τα αντίστοιχα μετάλλια για την κατάκτηση της 1ης, 2ης και 3ης νίκης.
Οι απονομές όλες θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στους αγωνιστικούς χώρους.

 

11. Προϋποθέσεις «πρόκρισης» ένταξης αθλητή στην Εθνική Ομάδα – Αποστολή για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Σαρδηνίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων είναι:
Για όλα τα αγωνίσματα (στίβο, κολύμβηση, ποδηλασία, επιτραπέζια αντισφαίριση και bowling) η κατάκτηση ορίου πρόκρισης αγωνίσματος, δεν αποτελεί πλέον το μοναδικό κριτήριο πρόκρισης και ένταξης αθλητών στην εθνική ομάδα – αποστολή της Α.Ο.Ν.Μ., όπως άλλωστε συμβαίνει και στις άλλες Αθλητικές Ομοσπονδίες.
Για την ένταξη αθλητών στην εθνική ομάδα – αποστολή, τίθενται υπόψη κι άλλα κριτήρια, όπως αυτά αναγράφονται στον Γενικό Κανονισμό και στον Κανονισμό Εθνικών Ομάδων της Α.Ο.Ν.Μ.

 

12. Τεχνικοί όροι Αθλημάτων Bowling, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Ποδηλασίας


BOWLING

Στο ατομικό αγώνισμα οι συμμετέχοντες αθλητές μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαρόμενοι, θα συμμετέχουν στους αγώνες ξεχωριστά ή και από κοινού, σύμφωνα με τις ηλικιακές κατηγορίες της Παγκόσμιας και Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (παρ. 5.).
Για το αγώνισμα των δυάδων, αθλητές διαφορετικών αθλητικών σωματείων ή και διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας δύνανται να συγκροτήσουν δυάδα.
Σε περίπτωση που η δυάδα αποτελείται από αθλητές διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας, τότε αγωνίζεται στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία του ενός εκ των δύο αθλητών της.
Επίσης, για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στη Σαρδηνία, μπορούν να συγκροτηθούν δυάδες από έναν αιμοκαθαρόμενο και έναν μεταμοσχευμένο αθλητή.
Οι αθλητές του ατομικού και των δυάδων θα αγωνιστούν σε 3 παιχνίδια ανά ηλικιακή κατηγορία.

 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Στο ατομικό αγώνισμα οι συμμετέχοντες αθλητές μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαρόμενοι, θα συμμετέχουν στους αγώνες ξεχωριστά ή και από κοινού, σύμφωνα με τις ηλικιακές κατηγορίες της Παγκόσμιας και Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (παρ. 5.).
Για το αγώνισμα των δυάδων, αθλητές διαφορετικών αθλητικών σωματείων ή και διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας δύνανται να συγκροτήσουν δυάδα.
Σε περίπτωση που η δυάδα αποτελείται από αθλητές διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας, τότε αγωνίζεται στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία του ενός εκ των δύο αθλητών της.
Επίσης, για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στη Σαρδηνία, μπορούν να συγκροτηθούν δυάδες από έναν αιμοκαθαρόμενο και έναν μεταμοσχευμένο αθλητή.
Σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, η συμμετοχή θα είναι 3 τουλάχιστον αθλητών ή δυάδων, στο ατομικό και στις δυάδες αντίστοιχα.
Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών αθλητών ή δυάδων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, θα γίνεται συγχώνευση με την προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία. Αν δεν προηγείται ηλικιακή κατηγορία ή πάλι δεν συμπληρώνει η κατηγορία τουλάχιστον 3 αθλητές ή δυάδες, συμψηφίζεται με την επόμενη ηλικιακή κατηγορία.

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Θα γίνει το αγώνισμα 5.000μ. και 20.000μ. θα εκκινήσουν ταυτόχρονα όλοι οι αθλητές (ποδηλάτες), όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

 

13. Τεχνικοί Όροι για τα αθλήματα της σφαιροβολίας, της δισκοβολίας και της ρίψης ακοντίου

Οι αθλητές των ρίψεων (σφαίρας, ακοντίου και δίσκου), σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (W.T.G.F.), συμμετέχουν στην κατηγορία τους ανάλογα με τα παρακάτω βάρη:

 

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Μεταμοσχευμένοι – Αιμοκαθαρόμενοι

Γυναίκες

3 kg

Γυναίκες

4 kg

Άνδρες

3 kg

Άνδρες

5,4 kg

Άνδρες

7,26 kg

14 έως 15

16 έως 17

60 έως 69

16 έως 17

18 έως 29

50 έως 59

18 έως 29

70 και άνω

40 έως 49

30 έως 39

60 έως 69

30 έως 39

 

50 έως 59

 

70 και άνω

40 έως 49

 

 

 

 

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

Μεταμοσχευμένοι – Αιμοκαθαρόμενοι

Γυναίκες

1 Kgr

Άνδρες

2 Kgr

Άνδρες

1 >Kgr

όλες

14 έως 49

50 και άνω

 

ΡΙΨΗ ΑΚΟΝΤΙΟΥ

Μεταμοσχευμένοι – Αιμοκαθαρόμενοι

Γυναίκες

600 gr

Γυναίκες

400 gr

Άνδρες

800 gr

Άνδρες

600 gr 

 Άνδρες
400 gr
14 έως 49 50 και άνω 14 έως 49 50 έως 69 70 και άνω

 

14. Συμμετέχοντα Αθλητικά Σωματεία :

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

 1. Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων «ΔΡΟΜΕΑΣ».
 2. Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών «Σ.Α.Ν.»
 3. Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών «ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»
 4. Παναττικός Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων & Νεφροπαθών «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΑμεΑ (ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ)

 1. Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Νομού Ηρακλείου Κρήτης «ΤΑΛΩΣ» (συμπεριλαμβάνονται όλες οι αναπηρίες  ΑμεΑ)
 2. Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου
 3. Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών

 

ΗΜΕΡΗΣΙΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

 

ΑΦΙΞΕΙΣ

12.00 π.μ. και μετά

Ξενοδοχείο  διαμονής

OSCAR HOTEL

Διεύθυνση

Φιλαδελφείας 25 & Σάμου,   Αθήνα
( έναντι σταθμού Λαρίσης)

 

  

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

 

BOWLING

Τόπος διεξαγωγής

ROYAL BOWLING 

Διεύθυνση

ΤΕΥΘΙΔΟΣ 7, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

(Κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου)

Τηλέφωνο

210-5785900

09.30 π.μ.

Άφιξη στο Bowling – Ζέσταμα

10.15 π.μ.

Έναρξη Αγώνων

14.00 μ.μ.

Λήξη Αγώνων – Απονομή μεταλλίων

 

 

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τόπος  διεξαγωγής

————–

Διεύθυνση

—————

08.15 π.μ.

Αφίξεις αθλητών – ζέσταμα

08.30 π.μ.

400 μ. ελεύθερο

08.50 π.μ.

50 μ. πρόσθιο

09.00 π.μ.

100 μ. πρόσθιο

09.20 π.μ.

50 μ. ελεύθερο

09.30 π.μ.

100 μ. ελεύθερο

09.45 π.μ.

50 μ. ύπτιο

10.00 π.μ.

50 μ. πεταλούδα

10.15 π.μ.

Λήξη αγώνων απονομή μεταλλίων

 

*** Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των αθλητών στα αγωνίσματα της κολύμβησης είναι να έχουν μαζί τους χαρτί δερματολόγου το οποίο θα αποδεικνύει ότι δεν φέρουν κανενός είδους δερματοπάθεια.

 

 

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τόπος  διεξαγωγής

 

Διεύθυνση

 

08.15 π.μ.

Αφίξεις αθλητών – ζέσταμα

08.30 π.μ.

5.000μ.

09.00 π.μ.

20.000 μ.

10.00 π.μ.

Λήξη αγώνων απονομή μεταλλίων

 

 

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

 

ΣΤΙΒΟΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τόπος  διεξαγωγής

Γήπεδο Ν. Ιωνίας (ΙΚΑΡΟΣ)

Διεύθυνση

Ολυμπίας & Ομορφοκκλησιάς 13

Νέα Ιωνία

08.30  π.μ.

Άφιξη αθλητών – Ζέσταμα

09.00 – 09.50 π.μ.

1.500 μ. , 3.000 μ. ,5.000 μ.

βάδην και μίνι Μαραθώνιος

09.50 – 10.00 π.μ.

200 μ.

10.00 – 10.30 π.μ.

Άλμα εις ύψος

10.30 – 11.15 π.μ.

Σφαιροβολία

11.15 – 11.45 π.μ.

800 μ , 100 μ.

11.45 – 12.15 π.μ.

Άλμα εις μήκος

12.15 – 13.00 πμ.

Ελαστική σφαίρα  –  Δισκοβολία – Ακόντιο

13.00 – 13.30 μ.μ.

400 μ. ,1.500 μ.

13.30 – 14.00 μ.μ.

Ποδηλασία 5.000μ.

14.00 μ.μ.

Λήξη αγώνων – απονομή μεταλλίων

 

Κάθε αγώνισμα θα ξεκινά υποχρεωτικά και μόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί το προηγούμενο, ασχέτως εάν δεν έχουν τηρηθεί επακριβώς τα χρονικά πλαίσια και υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

 

 

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τόπος διεξαγωγής

Αίθουσα «spin ping-pong»

Διεύθυνση

Αγωνιστών στρατοπέδου Χαϊδαρίου 87-89

10.00 π.μ.

Άφιξη – ζέσταμα αθλητών

11.00 π.μ.

Ατομικά

01.00 μ.μ.

Διπλά

 

 

Για την Α.Ο.Ν.Μ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δήμητρα  Τσάμη-Αρκά

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χαρίκλεια  Φωτοπούλου 

          

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ —–> https://goo.gl/forms/vRKsSVcKmtpjfwg72

 

Ξεκίνησαν οι Εγγραφές για τον 7o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο 7ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 18 Μαρτίου 2018. Η επίσημη περίοδος εγγραφών έχει ήδη ξεκινήσει. Tα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων έχουν ενώσει τις δυνάμεις και τις προσπάθειές τους, συνδιοργανώνοντας με μοναδικό τρόπο ένα αθλητικό μαζικό γεγονός στο κέντρο της πόλης. Συνδιοργανώτρια αρχή του 7ου Ημιμαραθωνίου είναι η Περιφέρεια Αττικής.

 

Για την εγγραφή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.athinahalfmarathon.gr/index.php/el/registration-gr35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς ο 35ος «Αυθεντικός» Μαραθώνιος της Αθήνας θα υποδεχθεί και φέτος κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και ένα μεγάλο αριθμό ερασιτεχνών αθλητών και απλού κόσμου, που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους σε όλες τις διαδρομές. Η ευγενής άμιλλα, το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και η αλληλεγγύη θα είναι φωτεινός φάρος όπως κάθε χρόνο για τους αθλητές του Μαραθωνίου. Το σύλλογο ΔΙΑΓΟΡΑ θα εκπροσωπήσει ο αθλητής και Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Χριστόφορος Πολυδώρου. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.Έκδοση νέων δελτίων υγείας αθλητών από την Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών (Α.Ο.Μ.Ν.)

Καλούνται όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου (εκτός από τα αρωγά) να προσκομίσουν το συντομότερο δυνατό στο Δ.Σ. του συλλόγου τα παρακάτω δικαιολογητικά προκειμένου να εκδοθούν τα νέα δελτία υγείας αθλητών από την Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών (Α.Ο.Μ.Ν.).

Να επισημάνουμε ότι κανένας αθλητής δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητική διοργάνωση χωρίς να έχει δελτίο αθλητή της Α.Ο.Μ.Ν.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. Αντίγραφο Απόφασης ΚΕ.Π.Α. ή Απόφασης Α.Σ.Υ.Ε. (στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας),
 2. Ιατρική βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου για το σχήμα ανοσοκαταστολής το οποίο λαμβάνετε,
 3. Τρεις (3) φωτοτυπίες εντολών Βιβλιαρίου Υγείας που αναγράφονται τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα,
 4. Πρόσφατες βιοχημικές & γενικές εξετάσεις αίματος – ούρων (τελευταίου τριμήνου),
 5. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, που να δηλώνει επίσημα εάν είναι εγγεγραμμένος ή όχι σε άλλα σωματεία ή ομοσπονδίες,
 6. Δύο (2) επικυρωμένες Φωτοτυπίες Αστυνομικής Ταυτότητας με Λατινικούς χαρακτήρες,
 7. Τρεις (3) έγχρωμες φωτογραφίες αθλητή. 
 8. Αίτηση (συμπληρώνεται στα γραφεία του συλλόγου)

Από το Δ.Σ. Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους Ατόμων 50+ 2017

Ενα ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός,  θα λάβει χώρα στην Αθήνα φέτος τον Ιούνιο, Οι  Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους Ατόμων 50+. Φυσικά από μία τέτοια διοργάνωση ο σύλλογος μας δεν θα μπορούσε απουσιάζει και θα δώσει το παρόν του.

Τι είναι οι αγώνες?

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους Ατόμων 50+ είναι μια Αθλητική Διοργάνωση για συμμετέχοντες άνω των 50 ετών απ’ όλο τον κόσμο. Κινητήρια δύναμη των Αγώνων αυτών είναι η έννοια της «Άθλησης για Όλους» και έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τη δια βίου Άθληση και τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο η αναμέτρηση, είναι 
φιλία, επικοινωνία, πολιτισμός και ένταξη. Αυτές είναι οι αξίες του αθλητισμού που οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους Ατόμων 50+ 2017 καλούνται να διασφαλίσουν και προσκαλούν όλους τους  συμμετέχοντες από οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα, φυλή,  θρησκεία και φύλο να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους και τις αξίες που πρεσβεύουν.

Ο καθένας μπορεί να ανταγωνιστεί στα
11 αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Αγώνων, καθώς επίσης να συμμετάσχει και στη μεγάλη ποικιλία από Κοινωνικές Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες.Oι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 9 – 11 Ιουνίου 2017.

Δείτε λεπτομέρειες στους παρακάτω συνδέσμουςΖώνες καρδιακής συχνότητας – Σε τί επίπεδα έντασης πρέπει να κυμαίνεται η άσκησή μας

Με αυτό τον όρο αναφερόμαστε στα επίπεδα έντασης που πρέπει να κυμαίνεται η άσκησή μας, προκειμένου να πετύχουμε τους προσωπικούς μας στόχους.

Για να είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε τη ζώνη καρδιακής συχνότητας (με πόσους καρδιακούς σφυγμούς πρέπει να γυμναζόμαστε δηλαδή), πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τη μέγιστη καρδιακή συχνότητά μας. Σαφώς και υπάρχουν κάποιες προτεινόμενες ενδείξεις, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με την ηλικία του αθλούμενου.

Για παράδειγμα ένας άνθρωπος ηλικίας 33 ετών έχει σαν προτεινόμενη μέγιστη καρδιακή συχνότητα τους 187 παλμούς το λεπτό. Ένας απλός τρόπος είναι να μειώνουμε την ηλικία μας από τον αριθμό 220 (π.χ. 220-33=187). Όμως και πάλι αυτά τα νούμερα είναι σχετικά, αφού η φυσική και γενικότερη σωματική κατασκευή αλλά και η εν γένει υγεία του κάθε υποψήφιου αθλούμενου είναι μοναδική.

Σίγουρα ο πλέον αξιόπιστος τρόπος για να μετρήσουμε τη μέγιστη καρδιακή συχνότητα είναι κάτω από τις οδηγίες ενός ειδικού, μέσα από την πρακτική εμπειρία, πάνω σε ένα διάδρομο γυμναστικής. Γι αυτό άλλωστε δεν θα προτείνουμε κάποια μέθοδο σε αυτό το άρθρο, αφού όπως είπαμε αυτό είναι δουλειά ενός γιατρού και μάλιστα σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον ενδιαφερόμενο.

Αφού γνωρίσουμε τη μέγιστη καρδιακή συχνότητα, το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσουμε σε ποια αντίστοιχη ζώνη επιθυμούμε να γυμναστούμε. Υπάρχουν 5 κατηγορίες καρδιακών ζωνών και η κάθε μία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και παρέχει διαφορετικά πλεονεκτήματα. Αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουμε τους αγγλικούς όρους. Αναγκαστικά, γιατί όλοι οι διάδρομοι γυμναστικής έχουν αυτή την ορολογία. Με αυτό τον τρόπο η χρήση του μενού θα γίνει πιο εύκολη και χωρίς παρανοήσεις.

1. Healthy heart zone (50-60% των μέγιστων σφυγμών μας)

Είναι η πρώτη κατηγορία και συνήθως κυμαίνεται σε ένα ποσοστό 50-60% των μέγιστων σφυγμών μας. Είναι ο ευκολότερος και πιο άνετος τρόπος εκγύμνασης και είναι ιδανικός για ανθρώπους που μόλις ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα γυμναστικής αλλά και για όσους δεν έχουν καθόλου καλή φυσική κατάσταση.

Ας πούμε ότι είναι για όσους έχουν συνηθίσει να περπατάνε μεγάλες αποστάσεις και χρειάζονται έναν ηλεκτρικό διάδρομο για να μεταφέρουν αυτή την υγιεινή τους συνήθεια μέσα στο σπίτι, αν και αυτή η μορφή άσκησης (το περπάτημα δηλαδή), έχει κατηγορηθεί ότι επειδή η έντασή της είναι χαμηλή, δεν καίει θερμίδες και δεν βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική κατάσταση, υπάρχει πάντα η άλλη άποψη.

Εκτός του ότι πολλές φορές είναι μονόδρομος, κυρίως για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ή ανθρώπους με προβλήματα τραυματισμών, το περπάτημα ιδιαίτερα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως αυτό του ηλεκτρικού διαδρόμου, πραγματικά βοηθάει στην μείωση του σωματικού λίπους, τα επίπεδα χοληστερίνης και πίεσης. Συν τοις άλλοις ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο τραυματισμού. Στη συγκεκριμένη ζώνη καρδιακής συχνότητας «καίγεται» ένα 10% των υδατανθράκων (ως ενέργεια), ένα 5% πρωτεϊνών και ένα εντυπωσιακό 85% σωματικού λίπους.

Όπως βλέπουμε μπορεί να καίγονται λίγες θερμίδες, αλλά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από το λίπος. Και το γεγονός αυτό την καθιστά υπερπολύτιμη.

2. Fitness zone (60-70% των μέγιστων σφυγμών μας)

Η συγκεκριμένη κατηγορία κυμαίνεται στο 60-70% των μέγιστων σφυγμών μας. Και σε αυτή την κατηγορία το 85% των θερμίδων που καίγονται προέρχονται από το λίπος, το 5% από την πρωτεΐνη και το 10% από τους υδατάνθρακες. Όσον αφορά στην καύση του λίπους, αποτελεί ίσως την ιδανικότερη λύση.

Και να γιατί:
Έρευνες έχουν δείξει ότι σε αυτή την καρδιακή συχνότητα γίνεται η ρύθμιση της ποσότητας του λίπους που αποβάλλεται από τις λιποκυψέλες και η αντίστοιχη ποσότητα λίπους που αποθηκεύεται στους μυς. Έτσι μαθαίνουμε το σώμα μας να απελευθερώνει όλο και περισσότερο λίπος ενώ παράλληλα μαθαίνουμε τους μυς μας να καίνε το λίπος κάνοντάς το ενέργεια.

Μπορεί τα ποσοστά της λιποδιάλυσης να είναι ακριβώς τα ίδια με την προηγούμενη κατηγορία, όμως η διαφορά είναι στο ότι οι θερμίδες καίγονται (εκ των οποίων το 85% όπως είπαμε προέρχεται από το λίπος) είναι ασύγκριτα περισσότερες.

Μεγαλύτερη ένταση = περισσότερες θερμίδες ξοδεύονται.

3. Aerobic zone (70-80% των μέγιστων σφυγμών μας)

Η ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να αυξήσουν την αντοχή τους για μεγάλες αποστάσεις. Η ένταση κυμαίνεται στο 70-80% των μέγιστων καρδιακών παλμών.

Με αυτό το είδος προπόνησης θα βελτιωθεί άμεσα η γενικότερη λειτουργία του οργανισμού, ενώ ένα άμεσο και εμφανές αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση του μεγέθους των αιμοφόρων αγγείων, κάτι που σημαίνει βελτίωση του κυκλοφορικού. Επίσης βελτιώνεται και σταθεροποιείται ο αναπνευστικός ρυθμός καθώς και η δυνατότητα λήψης μεγαλύτερης ποσότητας οξυγόνου στους πνεύμονες και τις αρτηρίες. Επιπλέον αυξάνει η ποσότητα αίματος που αντιστοιχεί σε κάθε καρδιακό παλμό και ως εκ τούτου ο χρόνος επιστροφής της καρδιάς σε φυσιολογικούς ρυθμούς (βλ. ξελαχάνιασμα) λιγοστεύει.

Όλα αυτά τι σημαίνουν;
Πολύ απλά ότι βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, με αποτέλεσμα να δυναμώνει η καρδιά.

Σε αυτή τη ζώνη το 50% των θερμίδων που καίγονται προέρχεται από υδατάνθρακες και το υπόλοιπο 50% από το λίπος. Συν τοις άλλοις η υψηλή ένταση έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερο αριθμό καιγόμενων θερμίδων.

4. Anaerobic zone (80-90% των μέγιστων σφυγμών μας)

Κυμαίνεται στο 80-90% των μέγιστων σφυγμών.
Το βασικότερο πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι η αυξημένη, στην κυριολεξία η παροχή της μεγαλύτερης δυνατής ποσότητας οξυγόνου που μπορεί να δεχτεί ο οργανισμός κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης.

Αυτό σημαίνει ραγδαία βελτίωση των καρδιοαναπνευστικών λειτουργιών, αύξηση της φυσική αντοχής και βέβαια αύξηση της δυνατότητας για γρηγορότερη ανάρρωση των γυμνασμένων μυών.

Αφού η ένταση είναι κατά πολύ υψηλότερη, περισσότερες θα είναι και οι θερμίδες που καίγονται. Όμως το 85% των θερμίδων προέρχονται από υδατάνθρακες, το 15% από το λίπος και λιγότερο από 1% από πρωτεΐνη.

5. Red line zone (90-100% των μέγιστων σφυγμών μας)

Ή αλλιώς ο οργανισμός χτυπάει κόκκινο.
Εδώ γυμναζόμαστε στο μέγιστο βαθμό έντασης σε ένα ποσοστό 90-100% των μέγιστων καρδιακών παλμών. Πολύ απλά η καρδιά δεν μπορεί να χτυπήσει πιο γρήγορα. Όσο … ρομαντικό ακούγεται αυτό, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά για κάποιον που δεν έχει συνηθίσει σε αυτού του είδους τις συγκινήσεις.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία καίμε τον υψηλότερο αριθμό θερμίδων αλλά το 90% από αυτές προέρχονται από υδατάνθρακες, μόνο 10% από λίπος και σχεδόν καθόλου από πρωτεΐνες. Είναι τέτοια ένταση αυτού του προγράμματος που ελάχιστοι άνθρωποι θα άντεχαν για 10 λεπτά προπόνησης. Ή και λιγότερο. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχουμε συμβουλευτεί τον προσωπικό μας γιατρό.

Συνήθως αυτό το πρόγραμμα αποτελεί ένα είδος «σφήνας» ανάμεσα σε άλλα. Δεν ακούγεται κακή ιδέα, για παράδειγμα, να κάνουμε ένα συνδυασμό Anaerobic και Red Line προγράμματος (π.χ. 3΄Anaerobic – 1΄ Red Line – 3΄ Anaerobic κτλ).

 35ος Μαραθώνιος Αθήνας – Έναρξη Εγγραφών

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ανοίγουν οι ατομικές εγγραφές για ΟΛΟΥΣ τους αγώνες του 35ου Μαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι συμμετοχές στους τρεις μικρότερης απόστασης αγώνες δρόμου (5χλμ-πρωί, 5χλμ-απόγευμα & 10χλμ) αναμένεται να ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ εντός ελάχιστων ωρών από το επίσημο άνοιγμα των εγγραφών.

Ο «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ» είναι ένα μοναδικό γεγονός, μέρος της αθλητικής, αλλά και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, η πιο «αυθεντική» διοργάνωση που περιμένουν όλοι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. ΦΕΤΟΣ, ανεβάζουμε το όριο συμμετοχών του Μαραθωνίου στους 19.000 δρομείς και έτσι ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε συνολικά σε όλους τους αγώνες μας 53.000 δρομείς όλων των ηλικιών, από όλο τον κόσμο!

Όσοι θέλετε να ζήσετε την Αυθεντική γιορτή ζωής και να δώσετε το παρόν στο δρομικό γεγονός της χρονιάς, προλάβετε και εξασφαλίστε τη θέση σας εγκαίρως!

Το online σύστημα εγγραφών στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.athensauthenticmarathon.gr) θα ανοίξει ΑΥΣΤΗΡΑ στις 4 το απόγευμα στις 10 Απριλίου 2017.12ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” 2017

Ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 08:00 και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...


Δηλώσεις Αθλημάτων για τους 29ους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαρόμενων και Μεταμοσχευμένων

Ως καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση των αθλημάτων, ορίζεται η 6η Μαρτίου 2017. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, καμία δήλωση δεν θα γίνεται δεκτή. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχετε, είναι η υπογραφή του Δελτίου Υγείας Αθλητή από τον γιατρό σας. Όσοι από τους αθλητές του Συλλόγου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” δεν έχουν Δελτία Υγείας Αθλητή, παρακαλώ να στείλουν email στο

Περισσότερα...
Page 1 of 212

Powered by themekiller.com