Ο Αθλητής του “ΔΙΑΓΟΡΑ”, Αλέξανδρος Τζανακάκης, μιλά για τον μόσχευμα νεφρού που δέχτηκε απο τον αδερφό του

O Αλέξανδρος Τζανακάκης, αθλητής του Παναττικού Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών “ΔΙΑΓΟΡΑ”, έχει κάνει μεταμόσχευση νεφρού.  Mε τον αδερφό του και δότη του Χρήστο είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα, δότης και λήπτης νεφρικού μοσχεύματος, που τρέχουν μαζί στα 5χλμ. του Μαραθωνίου Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 

Ο Αλέξανδρος Τζανακάκης μιλά για τον μόσχευμα νεφρού που δέχτηκε από τον αδερφό του

Ο Αλέξανδρος Τζανακάκης ζει με μεταμοσχευμένο νεφρό. Η τύχη στην περίπτωσή του είναι ότι ο δότης του είναι ο αδερφός του. Όπως μας λέει ο ίδιος…

 «Πριν 8 χρόνια, 3-4 ημέρες πριν πάω στο νοσοκομείο, αισθάνθηκα μία δύσπνοια στο στήθος και μία σωματική κόπωση. Αρχικά πήγα στο Σωτηρία γιατί νόμιζα ότι ήταν πνευμολογικό το πρόβλημα που είχα, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ότι έχω χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και με έστειλαν στον Ευαγγελισμό. Από εκείνη τη μέρα και για τα επόμενα 2 χρόνια μπήκα στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, 3 φορές την εβδομάδα, από 4 ώρες τη φορά. Από την πρώτη στιγμή στο μυαλό μου μπήκε η σκέψη ότι πρέπει να κάνω μεταμόσχευση νεφρού. Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα τυχερός, γιατί το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή μου το έδωσε ο αδερφός μου, Χρήστος, την ημέρα των γενεθλίων του, στις 20 Μαρτίου 2014. Τα 2 χρόνια της αιμοκάθαρσης ήταν δύσκολα. Είχε αρκετούς περιορισμούς, λίγα υγρά, μεγάλη προσοχή στη διατροφή, μεγάλη κούραση μετά την αιμοκάθαρση, μέτρο στις μετακινήσεις. Πλέον έχω μία καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερους περιορισμούς μετά τη μεταμόσχευση».

Πηγή: https://www.athensvoice.gr