1η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ Α.Ο.Ν.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ «ΙΑΣΩΝ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ»

ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΩΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
3 KAI 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Μετά από τον πολύ επιτυχημένο Virtual Run για τη Δωρεά Οργάνων και τη Μεταμόσχευση της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) τον Δεκέμβριου του 2020,

ανακοινώνουμε

την 1η Λαμπαδηδρομία Για Τη Δωρεά Οργάνων, Ιστών Και Τη Μεταμόσχευση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο έως τον Μαραθώνα με το όνομα «ΙΑΣΩΝ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ».

Η Λαμπαδηδρομία αυτή θα είναι μία διήμερη δράση που θα γίνει Σάββατο και Κυριακή 3 και 4 Ιουλίου 2021.
Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, θα γίνει ένας Περίπατος Υγείας στο Άλσος Συγγρού όπου θα μπορούν νε περπατήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να ενημερωθούν από τους ανθρώπους του Ε.Ο.Μ. (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) και του Ιδρύματος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για το πώς μπορούμε να γίνουμε όλοι Δωρητές Οργάνων και Δότες Μυελού των Οστών.
Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, θα γίνει η Λαμπαδηδρομία όπου θα την τρέξουν νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι αθλητές που ανήκουν στους Συλλόγους της Α.Ο.Ν.Μ. Μαζί τους ως συνοδοί-πρεσβευτές της Ύψιστης Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων, Όλοι Εσείς.
Στον Μαραθώνα θα μεταβούμε στο Μουσείο «Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου» όπου θα παραδώσουμε μία δάδα στο μουσείο η οποία θα τοποθετηθεί ως έκθεμα σε κεντρικό χώρο μαζί με το έμβλημα της Α.Ο.Ν.Μ. και ένα κείμενο για τη Δωρεά Οργάνων. Έπειτα θα ακολουθήσει μία μικρή τελετή στην οποία θα μιλήσουν νεφρολόγοι, μεταμοσχευτές και οικογένειες δωρητών και θα γίνουν και βραβεύσεις.

Στην Λαμπαδηδρομία θα εναλλάσσονται οι αθλητές και οι συνοδοί και μόνιμα στον δρόμο θα τρέχουν από τρείς έως έξι αθλητές έχοντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους. Εδώ να τονίσουμε ότι οι δικοί μας αθλητές θα είναι όλοι τους εμβολιασμένοι και με την δεύτερη δόση. Επίσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο νόμος.

Η διήμερη αυτή δράση γίνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη κο Γεώργιο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Αθηνών, κα Λουκία Κεφαλογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρότασή μας αλλά και για το θερμό ενδιαφέρον τους για τη Δωρεά Οργάνων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: https://www.aonm.gr