37ος Μαραθώνιος Αθήνας

Στον 37ο Μαραθώνιο Αθήνας, 10 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχε και η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

Ο αθλητής του Δρομέα Σήφης Τζουγανάκης έτρεξε την κλασική διαδρομή και τερμάτισε σε χρόνο 4:26:52.

Είναι ο πρώτος μεταμοσχευμένος αθλητής παγκοσμίως που έτρεξε στον αυθεντικό Μαραθώνιο!

Στην διαδρομή των 5χλμ έτρεξαν οι αθλητές του Διαγόρα: Γούλιου Κ., Κακολύρης Π., Λύρος Λ, Πολυδώρου Χ.(άξιζει να σημειωθεί με χρόνο 26′ και 54″), Σκουλικίδης Π.  Επίσης έτρεξε και η αθλήτρια του Δρομέα Μιχαηλίδη Ε.

Στο περιθώριο του αγωνιστικού χώρου μέλη της Ομοσπονδίας μοίρασαν έντυπα της αίτησης δωρεάς οργάνων και ενημερωτικό υλικό.

 

22οι Παγκόσμιου Αγώνες Μεταμοσχευμένων – Newcastle

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games) διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια από την Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games Federation W.T.G.F. http://wtgf.org/). Οι φετινοί 22οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων πραγματοποιήθηκαν από 17-24 /8/2019 στο Newcastle της Αγγλίας . Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν περισσότεροι από 1500 αθλητές και αθλήτριες από 52 χώρες του κόσμου. Η διοργάνωση ήταν άψογη από κάθε άποψη και για το σκοπό αυτό βοήθησαν και οι εκατοντάδες των εθελοντών που ήταν παρόντες σε όλους τους χώρους.

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 23 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι συμμετείχαν στα αθλήματα του στίβου, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του Μπόουλινγκ, της Ποδηλασίας και για πρώτη φορά στο άθλημα του Πετάνκ. Συνολικά κατέκτησαν 6 χρυσά μετάλλια, 2 ασημένια και 4 χάλκινα.

Ο σύλλογος ΔΙΑΓΟΡΑΣ συμμετείχε στην αποστολή με 4 αθλητές του, τη Γούλιου Κωνσταντινιά (χάλκινο μετάλλιο στο Μπόουλινγκ μονό), τον Σβάρνα Χρήστο, τον Κακολύρη Πέτρο (6η θέση στο πεντάκ) και τον Χριστόφορο Πολυδώρου. Αναλυτικά συμμετείχαν στα παρακάτω αγωνίσματα:

 1. Γούλιου Κωνσταντινιά
  Μπόουλινγκ μονό (3η θέση)
  Ρίψη ελαστικής σφαίρας (7η θέση)
  3000μ. βάδην γυναικών (9η θέση)
  Μπόουλινγκ μικτό (29η θέση μαζί με Γιάννη Αρκά)

 2. Κακολύρης Πέτρος
  Πετάνκ (6η θέση)

 3. Πολυδώρου Χριστόφορος
  400μ. (8η θέση)
  1500μ (10η θέση)
  200μ. (11η θέση)

 4. Σβάρνας Χρήστος
  5000μ. βάδην αντρών  (14η θέση)

 

Life Run 2019

Αγώνας ανωμάλου δρόμου 4 και 8 χλμ. υπό την αιγίδα και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμενων για την προώθηση της δωρεάς ιστών, οργάνων και μυελού των οστών. Στη διοργάνωση αυτή συμμετείχαν και αθλητές του ΔΙΑΓΟΡΑ οι οποίοι έτρεξαν στη διαδρομή των 4 χλμ. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

31οι Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

 Οι 31οι Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων που που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα από 27 έως 30 Μαρτίου έληξαν με μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά φέτος, η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων επιχειρεί να διοργανώσει αγώνες εκτός Αθήνας και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν αθλητές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνου σώματος και αγωνίζονται σε κατηγορίες αναλόγως της ηλικίας τους. 

Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν δύο νεοσύστατοι Αθλητικοί Σύλλογοι, ο σύλλογος της Αθήνας “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” και ο σύλλογος της Λάρισας “ΛΑΠΙΘΕΣ” με πολλές επιτυχίες από τους αθλητές τους.

Πρωταρχικός στόχος των αγώνων είναι η διάδοση της δωρεάς οργάνων καθώς και η ανάπτυξη του ευγενούς πνεύματος αλληλεγγύης και συναγωνισμού μεταξύ των αιμικαθρούμενων και μεταμοσχευμένων αθλητών.

Οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα φέτος να αγωνιστούν σε μια μεγάλη γκάμα αθλημάτων:

 • του Στίβου (100μ., 200μ., 400μ., 800μ., 1500μ., 3000μ. βάδην γυναικών, 3000μ. βάδην αιμοκαθερομένων, 5000μ. βάδην, 5000μ. Δρόμος, Σκυταλοδρομία 4×100, Σκυταλοδρομία 4×400, Σφαιροβολία, Δισκοβολία, Ρίψη ελαστικής σφαίρας, Ρίψη ακοντίου, Άλμα εις μήκος και Άλμα εις ύψος),
 • της Κολύμβησης (50μ. ελεύθερο, 100μ. ελεύθερο, 200μ. ελεύθερο, 400μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 100μ. πρόσθιο, 50μ. ύπτιο, 100μ. ύπτιο, 50μ. πεταλούδα, 200μ. μικτή ατομική, Σκυταλοδρομία 4×50μ. ελεύθερη, Σκυταλοδρομία 4×50μ. μικτή),
 • της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ατομικό και διπλό), 
 • του Bowling (ατομικό, διπλό και μικτό) και
 • της Ποδηλασίας 5000μ.
 • Αντισφαίρισης
 • Pétanque

Οι αθλητές του συλλόγου ΔΙΑΓΟΡΑΣ είχαν 43 συμμετοχές στα αθλήματα των 31ων Πανελληνίων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων  αυτούς και κατέκτησαν συνολικά 32 μετάλλια (20 Χρυσά, 10 Ασημένια και 2 Χάλικινα)

Οι συμμετοχές των αθλητών ανά κατηγορία αθλημάτων ήταν:

 • 29 συμμετοχές στο στίβο
 • 5 συμμετοχές στο Bowling
 • 4 συμμετοχές στην επιτραπέζια αντισφαίριση
 • 4 συμμετοχέςστο Pétanque
 • 1 συμμετοχή στην κολύμβση

Η τελετή λήξης των 30ων Πανελλήνιων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων έγινε σε γνωστό εστιατόριο της Λάρισας όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.

 • Κωσταντίνος Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας)
 • Απόστολος Καλογιάννης (Δήμαρχος Λαρισαίων)
 • Πινακάς Βασίλειος (Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημόσιας Υγείας κ Πρόνοιας)
 • Νταής Παναγιώτης (Αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων)
 • Δρ. Γόμπου Αθηνά, Νεφρολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Τμήματος ΜΤΝ Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
 • Χατζηλάκος Σταύρος (Προϊστάμενος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας)
 • Κιμπούρη Τίνα (Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος)
 • Κωσταρόπουλος Γιώργος (Εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων)

36ος Μαραθώνιος Αθήνας-Αγώνας Δρόμου 5Km

Σε μιά ηλιόλουστη Αθήνα, με έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/11/2018 ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας. Χιλιάδες δρομείς από 104 χώρες έδωσαν το παρών στους αγώνες των 5 χλμ, 10 χλμ, στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ, στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics καθώς επίσης και στην Αυθεντική Μαραθώνια διαδρομή των 42.195 μ. Για μια ακόμη φορά ο σύλλογος μας δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια διοργάνωση.  Στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ (πρωί) ο σύλλογος ΔΙΑΓΟΡΑΣ εκπροσωπήθηκε από τους αθλητές Κακολύρη Πέτρο, που συμμετείχε με την ομάδα μεταμοσχευμένων καρδιάς και πνεύμονα και τον Χριστόφορο Πολυδώρου. Ο αθλητής Χριστόφορος Πολυδώρου τερμάτισε σε χρόνο 25′ και 57” κατατάσσοντας τον στην 21η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία και στην 478η θέση στη γενική Κατάταξη σε ένα σύνολο αθλητών πέραν των 9200 που συμμετείχαν στον αγώνα 5χλμ. Μοναδικός σκοπός των αθλητών μας, όπως πάντα, ήταν η διάδωση της παναθρωπινης πράξης της δωρεάς οργάνων.

10οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων

Επέστρεψε τη Δευτέρα 25-6-2018 η Εθνική αποστολή, αποτελούμενη από 18 αθλητές, η οποία συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων. Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Αθλητών, γίνονται υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (ETDSF) αναγνωρισμένης από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (I.O.C.).

Οι φετινοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας (Ιταλία) το Κάλιαρι, το διάστημα από 17 έως 24 Ιουνίου 2018. Για πρώτη φορά φέτος η Εθνική πλέον αποστολή συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες υπό την νεοϊδρυθείσα Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.). Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν συνολικά 25 χώρες με αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους αθλητές.

Tα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες αθλητές ήταν τα αγωνίσματα: στίβου, κολύμβησης, ποδηλασίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τένις, μίνι μαραθωνίου, τοξοβολίας, μπόουλινγκ, γκολφ, badminton και petanque.

Οι 18 αθλητές της Εθνικής αποστολής συμμετείχαν στα αθλήματα του στίβου, της κολύμβησης, της ποδηλασίας, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του μπόουλινγκ.  Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με 18 αθλητές και αθλήτριες, και κατέκτησε 22 μετάλλια.

 • 10 Χρυσά
 • 4 αργυρά
 • 8 χάλκινα

Συγκεκριμένα:

Κολύμβηση:

 • 50μ. ύπτιο: Χρυσό
 • 100μ. ύπτιο: Χρυσό

Ποδηλασια:

 • 5χλμ.: Χάλκινο 

Στιβος:

 • 100μ.: Χρυσό
 • 200μ.: Αργυρό
 • Άλμα εις ύψος : Χρυσό
 • Άλμα εις μήκος : Αργυρό
 • Βάδην 5000μ : Χάλκινο

Επιτραπέζια Αντισφαίρηση:

Μονό: 2 Χρυσά, 2 Χάλκινα

Μπόουλινγκ:

 • Μονό: 3 Χρυσά, 1 Αργυρό, 3 Χάλκινα
 • Διπλό: 1 Χρυσό, 1 Αργυρό, 2 Χάλκινα

Tο πιο σημαντικό μήνυμα των αγώνων είναι η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων ως ύψιστη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

30οιo Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

Ένα ακόμα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, το 30ο στη σειρά και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώνει η νεοϊδρυθείσα Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) έφτασε στο τέλος του. Το 30ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διάστημα από 21/02/2018 έως 24/02/2018 και συμμετείχαν αθλητές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνου σώματος και αγωνίζονται σε κατηγορίες αναλόγως της ηλικίας τους. 

Πρωταρχικός στόχος των αγώνων είναι η διάδοση της δωρεάς οργάνων καθώς και η ανάπτυξη του ευγενούς πνεύματος αλληλεγγύης και συναγωνισμού μεταξύ των αιμικαθρούμενων και μεταμοσχευμένων αθλητών.

Οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα φέτος να αγωνιστούν σε μια μεγάλη γκάμα αθλημάτων:

 • του Στίβου (100μ., 200μ., 400μ., 800μ., 1500μ., 3000μ. βάδην γυναικών, 3000μ. βάδην αιμοκαθερομένων, 5000μ. βάδην, 5000μ. Δρόμος, Σκυταλοδρομία 4×100, Σκυταλοδρομία 4×400, Σφαιροβολία, Δισκοβολία, Ρίψη ελαστικής σφαίρας, Ρίψη ακοντίου, Άλμα εις μήκος και Άλμα εις ύψος),
 • της Κολύμβησης (50μ. ελεύθερο, 100μ. ελεύθερο, 200μ. ελεύθερο, 400μ. ελεύθερο, 50μ. πρόσθιο, 100μ. πρόσθιο, 50μ. ύπτιο, 100μ. ύπτιο, 50μ. πεταλούδα, 200μ. μικτή ατομική, Σκυταλοδρομία 4×50μ. ελεύθερη, Σκυταλοδρομία 4×50μ. μικτή),
 • της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ατομικό και διπλό), 
 • του Bowling (ατομικό, διπλό και μικτό) και
 • της Ποδηλασίας 5000μ.

Η τελετή λήξης του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων έγινε σε γνωστό εστιατόριο του κέντρου (στην Πλάκα) όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.

 • Φουντουλάκης Γιώργος, Πρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ)
 • Δρ. Μπολέτης Ιωάννης, Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών
 • Δρ. Μούσα Μιλάντ, Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Μεσολλογίου
 • Δρ. Πουλάκης Βασίλειος, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan
 • Δρ. Δαρεμά Μαίρη, Επικουρική Νεφρολόγος Νεφρολογικής Κλινικής Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών
 • Δρ. Μελεξοπούλου Χριστίνα, Επικουρική Νεφρολόγος Νεφρολογικής Κλινικής Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών
 • Δρ. Γόμπου Αθηνά, Νεφρολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Τμήματος ΜΤΝ Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
 • Δρ. Μούσα Νικόλας, Καρδιολόγος και Ιατρός των Αγώνων
 • Σβάρνας Χρήστος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού
 • Αντωνίου Αντώνης, Μέλος Πάραολυμπιακής Επιτροπής Κυπρου
 • Νεάρχου Γιάννος, Πρόεδρος Μεταμοσχευμένων Κύπρου
 • Ευαγγελάτος Παναγιώτης, Κλινικάρχης Νεφρολογικών Κέντρων “Φροντίς”
Read More

35ος Μαραθώνιος Αθήνας-Αγώνας Δρόμου 5Km

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/11/2017 ο 35ος Μαραθώνιος της Αθήνας. Περισσότεροι από 51.000 δρομείς από 101 χώρες έδωσαν το παρών σε όλους τους αγώνες, από τους οποίους οι 18.500 δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή στην “Αυθεντική” Μαραθώνια διαδρομή των 42.195 μ.  και οι υπόλοιποι στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics. Από μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση ο σύλλογος μας δεν θα μπορούσε να λείψει.  Στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ (πρωί) ο σύλλογος ΔΙΑΓΟΡΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον αθλητή Χριστόφορο Πολυδώρου ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 26′ και 06” κατατάσσοντας τον στην 26η θέση στην ηλικιακή του ομάδα και στην 477η θέση στη γενική Κατάταξη:

21οι  Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games) διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια από την Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games Federation W.T.G.F. http://wtgf.org/) η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC). Στους αγώνες συμμετέχουν άτομα που έχουν υποστεί μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών ζωτικών οργάνων. Οι 21οι (ΧΧΙ) Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων διεξχθησαν στη Μάλαγα της Ισπανίας το διάστημα από 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017.  Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 2500 αθλητές από 60 χώρες.
Στούς 21ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμόσχευμένων,  η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 25 αθλητές και αθλήτριες, το συνοδευόντα ιατρό και την εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων κ. Ρούλα Τσάμη Αρκά.

 • Αρκάς Γιάννης, αρχηγός
 • Αναρχουλής Σάκης, υπαρχηγός
 • Αρβανίτης Δημήτρης , ιατρός
 • Ανδρεάδης Δημήτρης
 • Αφεντούλης Δημήτρης
 • Γαλατιανός Στέλιος
 • Γούλιου Ντίνα
 • Δερμιτζάκης Στέλιος
 • Διακουμάκος Αλέξανδρος
 • Ζαχαριάδης Κυριάκος
 • Καλός Κώστας
 • Καμαράτος Νίκος
 • Κοντονίνας Δημήτρης
 • Κορωνάς Βασίλης
 • Κοτζαπαναγιώτης Γιώργος
 • Λεοντόπουλος Ηλιας
 • Μανίκας Γιάννης
 • Μανουλάκης Μάνος
  Ματσκίδης Ισίδωρος
 • Μόκκας Κώστας
 • Μπότσα Αθανασία
 • Ξένος Χρήστος
 • Παπαπέτρου Γιάννης
 • Παρασκευάς Γιάννης
 • Πολυδώρου Χριστόφορος
 • Χαριτωνίδης Απόστολος

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, ο οποίος έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γραμματεία Αθλητισμού το Μάιο 2016, συμμετέχει πρώτη φορά στους Παγκόσμιους αγώνες Μεταμοσχεμένων. Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ εκπροσωπήθηκε από τους αθλητές που προκρίθηκαν στους Πανελλήνιους αγώνες , τη Γούλιου Ντίνα (στα αγωνίσματα Βάδην 3χιλ., bοwling μονό και  bowling  μικτό με τον Γ. Αρκά., η οποία κατέλαβε και στα τρία γωνίσματα την 6η θέση) και τον Πολυδώρου Χριστόφορο στα αγωνίσματα 400μ που κατέλαβε την 7η θέση και στα 100μ. που λόγω τραυματισμού δεν κατέστη δυνατό να αγωνιστεί.

Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός ήταν η βράβευση της αθλήτριας του βάδην Αθανασίας Μπότσας κατά την τελετή έναρξης των ΧΧΙ Παγκόσμιων Αγώνων Μεταμοσχευμένων για το ρεκόρ συμμετοχών σε Παγκόσμιους Αγώνες. Η Αθανασία έχει ψυχή, θέληση και πείσμα. Είναι μεταμοσχευμένη 40 χρόνια και έχει 17 συμμετοχές σε αγώνες που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων.

Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους Ατόμων 50+ 2017 (World Senior Games 50+ 2017)

Ένα ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός που έλαβε χώρα στην “Αθηναϊκή Ριβιέρα” (Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης) έφτασε στο τέλος του. Οι  Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους Ατόμων 50+ 2017, μια συναρπαστική Αθλητική Διοργάνωση για συμμετέχοντες άνω των 50 ετών απ’ όλο τον κόσμο. Κινητήρια δύναμη των Αγώνων αυτών είναι η έννοια της «Άθλησης για Όλους» και έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τη δια βίου Άθληση και τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο η αναμέτρηση, είναι φιλία, επικοινωνία, πολιτισμός και ένταξη. Αυτές είναι οι αξίες του αθλητισμού που οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους Ατόμων 50+ 2017 καλούνται να διασφαλίσουν και προσκαλούν όλους τους συμμετέχοντες από οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα, φυλή, θρησκεία και φύλο να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους και τις αξίες που πρεσβεύουν.
Ο καθένας μπορεί να ανταγωνιστεί στα 11 αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Αγώνων, καθώς επίσης να συμμετάσχει και στη μεγάλη ποικιλία από Κοινωνικές Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες.

Το σύλλογο ΔΙΑΓΟΡΑ εκπροσώπησαν στη διοργάνωση αυτή, ή αθλήτρια Γούλιου Κωνσταντίνα η οποία αγωνίστηκε στο Bowling και ο Αθλητής Πολυδώρου Χριστόφορος ο οποίος αγωνίστηκε στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.