Μετέτρεψαν φύλλα από σπανάκι σε ιστό ανθρώπινης καρδιάς. Ενθαρρυντικά νέα για τους καρδιοπαθείς

Επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν φύλλα από σπανάκι σε εξαιρετικά λειτουργικό καρδιακό ιστό.
Σκοπός των ερευνητών είναι να βρουν τον τρόπο να αντικαθιστούν τους κατεστραμμένους ιστούς των ασθενών που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ή κάποιο άλλο πρόβλημα που εμποδίζει τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.
Η ίδια τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά φυτά για την αποκατάσταση διαφόρων ιστών του σώματος.

Παρόλο που ακούγεται περίεργο, η ανακάλυψη αυτή αποτελεί επανάσταση για τον κόσμο της ιατρικής και μελλοντικά μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση κατεστραμμένων οργάνων. Τα αποτελέσματα του πειράματος είναι ενθαρρυντικά για τους καρδιοπαθείς.

Τα φύλλα έχουν ένα δίκτυο από πολύ λεπτές φλέβες – νευρώσεις, από τις οποίες δέχονται νερό και θρεπτικά συστατικά. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα φύλλα από το σπανάκι για να αναπαραστήσουν τον τρόπο με τον οποίο περνάει το αίμα από τους ανθρώπινους ιστούς.
Αφαίρεσαν πρώτα τα φυτικά κύτταρα από τα φύλλα, διατηρώντας την κυτταρίνη.
«Η κυτταρίνη είναι βιοσυμβατή και μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές της αναγεννητικής ιατρικής για την επούλωση τραυμάτων, την αποκατάσταση του χόνδρου και οστικών ιστών» ανέφεραν οι επιστήμονες.


Αφαίρεσαν τα φυτικά κύτταρα από το σπανάκι και τοποθέτησαν αίμα στις νευρώσεις των φύλλου, μετατρέποντάς το σε λειτουργικό ιστό καρδιάς

Εμπότισαν τα φύλλα με ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα, ώστε να ενισχυθούν τα ανθρώπινο υλικό. Στη συνέχεια, μετέφεραν ανθρώπινα υγρά και μικροσφαιρίδια μέσω των νευρώσεων των φύλλων. Διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα του ανθρώπινου αίματος μπορούν να κυκλοφορήσουν στο σύστημα των φύλλων.
Οι νευρώσεις των φύλλων μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο φύλλο, με τον ίδιο τρόπο που τα αιμοφόρα αγγεία τα διοχετεύουν από την καρδιά σε όλο το σώμα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: nationalgeographic.com